Nils Frahm – Μια μουσική αυθεντία

O Nils Frahm,γεννημένος στην Γερμανία το 1982,μπήκε στον κόσμο της μουσικής από μικρή ηλικία.Με πατέρα τον Klaus Frahm,φωτογράφο για την δισκογραφική εταιρία  ECM Records, ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στο Αμβούργο.Μελετώντας τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες αλλά και νεώτερους,ανέπτυξε μια αγάπη για την δημιουργία δικών του,ξεχωριστών κομματιών.

Τα πρώτα του μεστά albums,”Wintermuzik (2009)  και “The Bells” (2009) του έδωσαν την προσοχή του κοινού αλλά η αναγνώριση ήρθε το 2011 με το album “Felt” ,το οποίο κυκλοφόρησε απ’την δισκογραφική Erased Tapes,με την οποία συνεργάζεται από τότε.Το 2012,ενώ υπέφερε από έναν τραυματισμό στον αντίχειρά του,δημιουργεί έναν δίσκο με τίτλο “Screws“στον οποίο βέβαια δεν χρησιμοποίησε τον αντίχειρά του!

Το 2013 επέστρεψε με ένα νέο,πιο ηλεκτρονικό ήχο,με το album “Spaces“,συνδυάζοντας με ιδιοφυή τρόπο το νεοκλασσικό του ύφος με  πασίγνωστα synthesizers όπως το  Roland Juno-60,Moog Taurus και  Oberheim Ob6,δημιουργώντας ένα πανέμορφο μουσικό ιβρύδιο.Το 2014 ο γνωστός κατασκευαστής πιάνων David Klavins,φτιάχνει απ’το μηδέν,αποκλειστικά για τον Nils Frahm,ένα πιάνο που ονόμασε “Una Corda“.Κύριο χαρακτηριστικό του  είναι πως κάθε πλήκτρο συνδέεται με την δικιά του,αποκλειστική χορδή,σε αντίθεση με τα συμβατικά πιάνα στα οποία συνήθως υπάρχουν τρεις μόνο χορδές.

Το βάθος και η ευαισθησία των μελωδιών του Frahm. Η μοναδικότητα του ηχοχρώματος η οποία προέρχεται απ’τις μετατροπές των πιάνων και των synthesizers απ’τον ίδιο.Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού τόσο στην δημιουργική διαδικασία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις,στοιχείο που δανείζεται απ’την Jazz μουσική,της οποίας είναι μεγάλος fan.Οι ενδιαφέρουσες τεχνικές που χρησιμοποιεί στο ηλεκτρονικό κομμάτι της μουσικής του.Η αγάπη του για την εξέλιξη αυτού του μοναδικού κράματος που έχει δημιουργήσει.Όλα αυτά κάνουν αυτόν τον τύπο,μια μουσική ιδιοφυία,έναν σπουδαίο μουσικό που μόλις άρχισε να εκφράζει αυτό που θέλει να εκφράσει.

Δισκογραφία

    • Streichelfisch (2005, AtelierMusik)
    • Electric Piano (2008, AtelierMusik)
    • My First EP (2008, AtelierMusik)
    • Wintermusik (2009, Erased Tapes, EP)
    • The Bells (2009, Kning Disk, Erased Tapes)
    • Unter/Über (2010, Erased Tapes, EP)
    • Felt (2011, Erased Tapes)
    • Juno (2011, Erased Tapes, EP)
    • Screws (2012, Erased Tapes)
    • Spaces (2013, Erased Tapes)
    • Solo (2015, Erased Tapes)

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηναίος,29 ετών. Συνθέτης / Μουσικός Παραγωγός / Sci-fi Nerd / Μ'αρέσει και η μπάλα / Και να προτείνω μουσικές σε φίλους μέχρι να με σιχαθούν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG