Η Royal Mail τυπώνει τον David Bowie σε γραμματόσημο

15 Φεβρουαρίου 2017

Η Royal Mail κυκλοφορεί μια σειρά από 50 γραμματόσημα με τον David Bowie  ως κεντρικό πρόσωπο. Έτσι, ο David Bowie γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης στον οποίο αφιερώνεται ένα ολόκληρο τεύχος γραμματοσήμων από την εταιρεία.

Η κυκλοφορία τους έχει οριστεί για την την 14η  Μαρτίου. Μάλιστα, θα συμπέσει με την ολοκλήρωση των 50 χρόνων από εκείνη του πρώτου δίσκου του David Bowie. Φημολογείται πως η ειδική σειρά θα αποτελείται από 6 εξώφυλλα album και 4 εικόνες από συναυλίες που έδωσε από το 1972 μέχρι το 2004.

Σε έξι από τα γραμματόσημα θα απεικονίζονται τα εξώφυλλα των albums «Hunky Dory», «Aladdin Sane», «Heroes», «Let’s Dance», «Earthling» και «Blackstar». Σε τέσσερα δε γραμματόσημα θα υφίστανται φωτογραφίες του εκλιπόντος καλλιτέχνη πάνω στη σκηνή, στην περιοδεία Ziggy Stardust (1972), Stage Tour (1978), Moonlight (1983) και A Reality Tour (2004).

Advertisements
Ad 14

Στο παρελθόν μάλιστα η Royal Mail, είχε τυπώσει σε γραμματόσημα και τους Pink Floyd και τους Beatles.  Έτσι, η υστεροφημία του μουσικού ειδώλου που ακούει στο όνομα David Bowie ολοκληρώνεται με μια ύστατη κίνηση απονομής σεβασμού και τιμής.

H κληρονομιά του David Bowie

Ο θάνατος του θρυλικού David Bowie στις 10 Ιανουαρίου του περασμένου έτους υπήρξε  μία από τις πιο θλιβερές καλλιτεχνικές απώλειες του 2016. Έγινε μόλις δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του. Αιτία ήταν ο καρκίνος του ήπατος.

Ο μοναδικός στο ύφος μουσικός άφησε μια τεράστια κληρονομιά. Συνέζευξε το glam rock με το punk rock σε πινελιές του pop. Στο αναμνηστικό λεύκωμα του πολυαγαπημένου καλλιτέχνη συναντά κανείς αμέτρητα Grammy και βραβεία. Πέντε από τα album του, βάσει του Rolling Stone, βρίσκονται στην λίστα με τα 500 καλύτερα album όλων των εποχών. Ενώ ουκ ολίγα από τα υπόλοιπα έγιναν πλατινένια ακόμη και χρυσά. Η αγάπη και ο θαυμασμός των οπαδών του κατέστησαν την επιρροή του David Bowie αθάνατη.

Διαβάστε επίσης  Active Member - Καινούργιο κομμάτι

Το 2000, ο David Bowie ψηφίστηκε, σε δημοσκόπηση του NME, ως ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης  όλων των εποχών με τεράστιο μέγεθος επιρροής. «Είναι ο επόμενο πιο σημαντικός και με επιρροή καλλιτέχνης που έχει συναντήσει η ιστορία μετά τους The Beatles», φανερώνει ο Αλέξης Πετρίδης της The Guardian. «Ο David Bowie είχε μία υπέρτατη σταδιοδρομία στην pop music. Την τέχνη και τον πολιτισμό του 20ου αιώνα», δηλώνει ο Neil McCormick της The Daily Telegraph.

Είναι καλλιτέχνης που χάραξε ανεξίτηλα την επίδρασή του στο καλλιτεχνικό ανάγλυφο του τελευταίου αιώνα. Συνεχίζει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της τέχνης ακόμη και μετά θάνατον.

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Βόλου (κι ακόμα απορώ γιατί). Από μικρή μου άρεσε να γράφω και γρήγορα ανακάλυψα ότι μου ήταν πιο εύκολο να εκφράζομαι μέσω της ποίησης. Εκτός από την ποίηση και την λογοτεχνία, δύο άλλες μεγάλες μου λατρείες είναι το ποδήλατο και ο καφές. Μου αρέσει να ανακαλύπτω όμορφα στέκια και να τα μοιράζομαι με την δεύτερη οικογένειά μου, την παρέα μου. Οι νερντουλίστικες συζητήσεις για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και ταξίδια φυσικά είναι τρόπος ζωής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό