Όταν οι Coldplay και οι The Chainsmokers συνάντησαν τον Μορφέα…

Μπαίνεις στο apple music (#not_sponsored) και χαζεύεις τα hot tracks. Βλέπεις τραγούδι των The Chainsmokers με τους Coldplay, από τον καινούριο και επερχόμενο δίσκο των πρώτων. Τίτλος του τραγουδιού, «Something Just Like This». Μια εντυπωσιακή- φαινομενικά- συνεργασία και πατάς play. Τέτοια νύστα είχες να πάθεις από το «Love» της Lana Del Rey πριν μερικές μέρες.

Συνθετικές, καταθλιπτικές νότες δεμένες με πιάνο και άρρυθμα παλαμάκια στο background. Δεν δίνουν στο κομμάτι ακριβώς αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς ως, εντυπωσιακό ξεκίνημα. Λες, «Ας δω τους στίχους μήπως με κερδίσει εκεί».

Ο τραγουδιστής των Coldplay λέει κάτι ακατάληπτα για τον Αχιλλέα και τον Spider-Man. Ναι καλά διάβασες. Αυτά τα δυο πρόσωπα υπάρχουν στους στίχους του ίδιου κομματιού. Αυτή η «δες πόσο συγκινητική είμαι» μελωδία, παθαίνει που και που κάτι κρεσέντα από βρώμικα synths, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Παραμένει φλατ και άγευστη και για τα τέσσερα λεπτά του κομματιού. Ο Chris Martin ακόμα μας λέει το πόσο ταπεινή είναι η κοπέλα του και πως δεν θέλει κάποιον σούπερ ήρωα, αλλά κάποιον που απλά να την φιλήσει. Τόση απλή και συναισθηματική δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα λεπτά και επτά δευτερόλεπτα αργότερα…

…μπορείς επιτέλους να αλλάξεις κομμάτι και να ξυπνήσεις λίγο, καθώς είχε πέσει πολύ χασμουρητό. Γεγονός είναι πως έχουν καιρό να βγάλουν δυναμικό κομμάτι οι Coldplay, αλλά η συνεργασία αυτή ίσως τους έδινε κάτι φρέσκο.

Με την ελπίδα θα μείνουν ίσως και οι θαυμαστές των The Chainsmokers, που λογικά θα περίμεναν ένα δυνατό lead single. Ο τίτλος του δε, θα μπορούσε να θεωρηθεί και παραπλανητικός, καθώς άμα το ακούσεις, κάθε άλλο παρά something like this θα θες…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Σενούντας

Δυο σχολές και τέσσερα χρόνια μετά, κατάλαβα πως το γράψιμο είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο από όλα. Έτσι, κάπου ανάμεσα σε ένα PlayStation, μερικά manga, εκατοντάδες δίσκους και ένα φορητό σινεμά, τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο και είμαι εδώ για γράψω για σένα για όλα τα παραπάνω. Είσαι μέσα;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;