Το Facebook συνεργάζεται με την Warner Music Group και τη Sony Music Entertainment!

SHARE

facebook

Όπως εμείς οι άνθρωποι σκεφτόμαστε νέες ιδέες και δημιουργούμε νέες προοπτικές και συνεργασίες, αντίστοιχα λοιπόν και οι μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook, το Spotify και το SoundCloud επεξεργάζονται τις μελλοντικές τους επιχειρηματικές κινήσεις. Μόλις πρόσφατα, ο Spotify χτυπήθηκε με αγωγή ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Wixen Music Publishing.

Το Facebook αναφέρεται στις συνομιλίες με την Warner Music Group και τη Sony Music Entertainment για να υπογράψει συμφωνίες για να επιτρέψει τη χρήση του καταλόγου σημαντικών ετικετών στο περιεχόμενο των χρηστών του. Το SoundCloud υποβάθμισε επίσης τον ήχο που μεταδίδεται στην πλατφόρμα του (και στη συνέχεια επέστρεψε στο 128kbps MP3).

Το Spotify πάντοτε περπατούσε στο σκοτεινό νερό, παρακάμπτοντας τις αγωγές και στο τέλος χτυπήθηκε με τα μεγαλύτερα. Πιο πρόσφατα, ο γίγαντας streaming χτυπήθηκε ίσως με τη μεγαλύτερη δίκη του μέχρι σήμερα από την Wixen Music Publishing. Η Wixen χειρίζεται τις εκδόσεις για καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως η Missy Elliott, The Doors, Rage Against The Machine, Tom Petty, Ride και πολλοί άλλοι. Η εταιρεία εκδόσεων μουσικής δήλωσε ότι η Spotify δεν απέκτησε τα σωστά δικαιώματα των κομματιών από τους καλλιτέχνες τους.

facebook

Το Facebook προωθεί τις συμφωνίες με την Warner Music Group και τη Sony Music Entertainment

Η ροή μουσικής είναι το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας. Οι καταναλωτές δεν αγοράζουν πλέον αντίγραφα της μουσικής. Με την ψηφιακή εποχή είναι τόσο εύκολο να αξιοποιείται η μουσική των ανθρώπων και να μεταφορτώνεται στα κοινωνικά μέσα χωρίς επιπτώσεις. Κατά συνέπεια, οι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο δεν λαμβάνουν χρήματα για τους καρπούς της εργασίας τους. Το Facebook, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια συμφωνία φέτος με την Sony Music Entertainment και την Warner Music Group.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, το Facebook υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με την Universal Music Group, η οποία επέτρεψε στους χρήστες της να μοιράζονται την άδεια μουσικής της Universal Music Group στο περιεχόμενό τους στο Facebook, το Instagram και το Oculus. Οι μουσικοί, οι τραγουδιστές, οι παραγωγοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου αξίζουν να πληρώνονται για τη σκληρή δουλειά τους στη μουσική.

Advertisement

Ο ήχος του SoundCloud πηγαίνει από 128kbps MP3 σε 64kbps Opus real quick

Το 2017, οι μηχανές του SoundCloud ανέβηκαν και έπρεπε να σπάσουν τα κουπιά για να παραμείνουν στη ζωή και να πιέσουν. Τώρα οι πλατφόρμες έχουν υποβαθμιστεί από 128kbps MP3 σε 64kbps αρχείο Opus. Ενώ η ποιότητα του ήχου δεν είναι εντελώς καταστροφική. Για να αναιρέσει την καταστροφή της ποιότητας του ήχου, η Direct δημιούργησε μια επέκταση του Google Chrome που θα επαναφέρει την ποιότητα ήχου πίσω σε ένα MP3 128kbps. Το SoundCloud είναι πασίγνωστο το ότι δεν έχει τη μέγιστη ποιότητα ήχου, οπότε η εισαγωγή του 64kbps (παλαιού) κωδικοποιητή Opus είναι σίγουρα μια υποβάθμιση.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Την ημέρα Βιβλιοθηκονόμος και το βράδυ αρθρογράφος, κάπως έτσι είναι η ρουτίνα μου! Από μικρός θυμάμαι είχα μια ιδιαίτερη κλίση προς την μουσική και το γράψιμο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα δειλά δειλά παράλληλα με τις σπουδές μου να "πειραματίζομαι" και στα δύο. Music is the answer to your problems, just feel it!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG