Δωρεάν πρόβες για νέους καλλιτέχνες στο Μέγαρο Μουσικής

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε την αξιοποίηση χώρων του Μεγάρου από νέους καλλιτέχνες. Στόχος να κάνουν πρόβες εκεί! Να και κάτι πραγματικά ενθαρρυντικό και αισιόδοξο!

Έτσι, λοιπόν, χωρίς κάποια χρηματική επιβάρυνση τα νέα κύματα δημιουργών ποικίλων ειδών τέχνης, όπως χορού, μουσικής και θεάτρου, θα δύνανται να χρησιμοποιούν τα υπόγεια και τις αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου.

Δεδομένης της δυσχερής οικονομικής κατάστασης του σύγχρονου γίγνεσθαι και λαμβάνοντας υπόψιν τα ποσά στα οποία κυμαίνονται τα έξοδα που απαιτούνται για τις συνεχείς πρόβες σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό τομέα, αυτή η κίνηση του Υπουργείου με την σύμφωνη γνώμη του Μεγάρου είναι κάτι παραπάνω από σωτήρια για τους νεόφερτους στο χώρο της τέχνης.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο ευελπιστούμε η πορεία να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να στεριώσει στην Ελλάδα και μάλιστα να έχει καρποφόρα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η κατανομή των καλλιτεχνικών σχημάτων, έπειτα από αξιολόγηση αρμόδιων Επιτροπών, έχει ως εξής:

  • 15-20 θεατρικά (2 μήνες πρόβες)
  • 10-12 χορού (1 μήνα πρόβες)
  • 35 μουσικά (1 μήνα πρόβες)
  • 2-3 όπερας/μουσικού θεάτρου (2 μήνες πρόβες)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται  να αποστείλουν το αίτημα ενδιαφέροντός τους στο proves-megaron@culture.gr. Απαραίτητο είναι να γίνεται αναφορά στο όνομα του σχήματος, τον υπεύθυνο, τα στοιχεία επικοινωνίας, τον συνολικό αριθμό των συντελεστών και λοιπών ατόμων που απαρτίζουν το σχήμα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει σύντομη περιγραφή της πρότασης, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν το χώρο προβών και την πιθανή πρόβλεψη του χώρου παρουσίασης της συγκεκριμένης δουλειάς.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του project, θα συσταθεί ομάδα εργασίας ειδικών. Στόχος να επιλεχθούν τα σχήματα με βάση καλλιτεχνικά και αντικειμενικά κριτήρια. Μέλη της ομάδας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης (Μουσική), η Μαριάννα Κάλμπαρη, ο Πρόδρομος Τσινικόρης και η Στεφανία Γουλιώτη (Θέατρο), η Μαριάννα Καβαλιεράτου, η Ηλιάσκου Πηνελόπη και η Φρόσω Τρούσα (Χορός). Επιπλέον, Πρόεδρος  της Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του υπουργείο θα έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Το αρχικά πιλοτικό στάδιο του προγράμματος παροχής του Μεγάρου Αθηνών για δωρεάν πρόβες σε νέους καλλιτέχνες θα υλοποιηθεί έως και τον Ιούλιο του 2017. Αναμένουμε να εξελιχθεί με επιτυχία και απήχηση με αποτέλεσμα να συνεχιστεί σε μόνιμο ή ημι-μόνιμο επίπεδο.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:

210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη

21313627 Βαγγέλης Παπαδάκης.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ράνια Γκαγκαστάθη

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Βόλου (κι ακόμα απορώ γιατί). Από μικρή μου άρεσε να γράφω και γρήγορα ανακάλυψα ότι μου ήταν πιο εύκολο να εκφράζομαι μέσω της ποίησης. Εκτός από την ποίηση και την λογοτεχνία, δύο άλλες μεγάλες μου λατρείες είναι το ποδήλατο και ο καφές. Μου αρέσει να ανακαλύπτω όμορφα στέκια και να τα μοιράζομαι με την δεύτερη οικογένειά μου, την παρέα μου. Οι νερντουλίστικες συζητήσεις για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και ταξίδια φυσικά είναι τρόπος ζωής.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;