«Inception» από τους θρυλικούς Sanctuary

Οι Sanctuary επιστρέφουν με το «Inception» μετά από τρία χρόνια από το πολύ δυνατό comeback τους «The Year the Sun Died» έπειτα από  24  χρόνια απουσίας. Το «Inception» δεν είναι ακριβώς μια νέα κυκλοφορία αλλά ένα compilation album στο οποίο περιέχονται δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια. Tα «Dream of the Incubus» και «I Am Insane» από τα demos του 1986. Επίσης, περιλαμβάνονται επτά επανεκτελέσεις κομματιών που περιέχονται στον πρώτο δίσκο τους «Refuge Denied».

Με το «Inception» οι Sanctuary θέλουν να παρουσιάσουν στο κοινό κομμάτια από το debut album τους,  καθώς και ακυκλοφόρητες συνθέσεις από τα demos του 1986  με διαφορετική μίξη και παραγωγή. Με δεδομένο ακόμη και από τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος ότι  η παραγωγή του «Refuge Denied» ήταν απαράδεκτη, προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια για να ικανοποιήσουν τους παλαιότερους φανατικούς της μπάντας. Αλλά και να κερδίσουν νέους.

Το υλικό του «Refuge Denied» δεν χωρά αμφιβολία ότι  παραμένει απολαυστικό.

Το «Inception» δεν αποτελεί κάτι καινούργιο. Ωστόσο, η κυκλοφορία του είναι σημαντική για τη διάδοση της μουσικής των πρώτων χρόνων του συγκροτήματος με μια φρέσκια και μοντέρνα παραγωγή στις νεότερες γενιές metal fans που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν την μουσική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και αν μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ότι στο τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει και ο νέος  δίσκος τους, «Dead Again», η κίνηση να κυκλοφορήσουν ένα compilation album από άποψη marketing μέσω μιας μεγάλης εταιρείας όπως η Century Media Records είναι πολύ στοχευμένη και σωστή.

Ακόμα και η επιλογή του τίτλου του album δεν έγινε τυχαία. Έχει ως στόχο να δηλώσει στους ακροατές ότι αυτή ήταν η αρχή των Sanctuary. Πλέον από εδώ και πέρα θέλουν να συνεχίσουν με νέα μουσική. Παράλληλα, θέλουν να ευχαριστήσουν τους παλαιότερους οπαδούς της μπάντας που έμειναν απογοητευμένοι με το comeback τους το 2014.

Με δηλώσεις του ο Warrel Dane, ο εμβληματικός frontman του συγκροτήματος, «απολογείται» και συμφωνεί ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει πλέον με τον τρόπο που τραγουδούσε επί εποχής «Refuge Denied». Με την επανασύνδεση τους δεν ήθελαν απλά να αντιγράψουν τους νεότερους εαυτούς τους. Περισσότερο ήθελαν να συνεχίσουν ως Sanctuary να συνθέτουν εξαιρετική μουσική ασχέτως αν μοιάζει με τις σπουδαίες συνθέσεις του παρελθόντος.

Προσωπικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με τη νέα ηχητική προσέγγιση των επτά επανεκτελέσεων και γεμάτος  απορία γιατί είχαν μείνει εκτός «Refuge Denied» κομμάτια όπως τα «Dream of the Incubus» και «I Am Insane»!

Ακόμα άλλο ένα θετικό στοιχείο αποτέλεσμα της νέας μίξης και παραγωγής των κομματιών είναι ότι μπορείς να ακούσεις όλα τα όργανα καθαρά. Οι κιθάρες έχουν όγκο και οι μπασογραμμές του Jim Sheppard κάνουν το αποτέλεσμα πιο βαρύ και ογκώδες και έρχονται και τα τύμπανα για να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στα φωνητικά, επειδή οι επενεκτελέσεις αυτές έγιναν στις demο versions των κομματιών, υπάρχουν σημεία που δεν υπάρχουν στο «Refuge Denied». Αλλά αυτό σε τίποτα δεν μειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, αυτά τα σημεία θα έπρεπε να μην έχουν κοπεί από τις τελικές versions των κομματιών.

Το «Inception» θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς του συγκροτήματος.

Αποτελεί το καλύτερο ορεκτικό για το κύριο πιάτο που είναι ο νέος δίσκος των Sanctuary. Το πολυαναμενόμενο «Dead Again» θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου. Ακούστε το album και περισσότερο ακούστε τα ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στο «Refuge Denied».

Songlist

Dream of the Incubus

Die for My Sins

Soldiers of Steel

Death Rider / Third War

White Rabbit

Ascension to Destiny

Battle Angels

I Am Insane

Veil of Disguise

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννης Μαυράκης

Ονομάζομαι Ιωάννης Μαυράκης και είμαι από το Ηράκλειο της Κρήτης. Αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Paradise Lost, αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ο Roy Khan των Conception/Kamelot και αγαπημένη μου εγχώρια μπάντα είναι οι Poem. Αυτά τα λίγα από εμένα για εμένα και μην ξεχνάτε Faith devides us,death unites us.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;