Holy Monitor: Καλοκαιρινές διακοπές στη δική τους Desert Land

Καλοκαιράκι μπήκε και τίποτα καλό δεν είδαμε… βροχή, κρύα και περισσή μιζέρια είναι τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του Ιουνίου. Έλα όμως που τελικά έχουν ξεκινήσει τα καλά. Holy Monitor babes, Holy Monitor!

Νέος δίσκος μετά από δύο χρόνια

Πρώτη του μηνός λοιπόν κυκλοφορούν οι Holy Monitor το This Desert Land που στα χνάρια όλων των προηγούμενων έργων τους θα βαδίσει ως ο πιο λιτός. Λιγοστά συμπλέγματα από ριφς και σόλο και δυνατές ρυθμικές ριπές εντάσεων είναι τα στοιχεία του. Με λίγα κομμάτια, πράγμα όχι απρόσμενο μιας και η πλειονότητα των δίσκων της μπάντας έχουν μικρή έκταση. Δίσκος πασπαρτού ή για την ακρίβεια δίσκος μπαλαντέρ. Εύκολα προσαρμόσιμος πάνω σε πολλές καταστάσεις όπου θα μπορεί να ακουστεί…. Δίσκος καλοκαιρινός και ευχάριστος, που αν μπορούσε να γίνει εικόνα ίσως τον προσομοίαζα με καυτή άμμο..

Τέσσερα είναι τα φρέσκα κομμάτια της Αθηναϊκής αυτής μπάντας και απροσδιόριστα στο ύφος τους. Σίγουρα θα τα χαρακτήριζε κάποιος σκληρά και τραχιά, σαν γεμάτα αγκάθια και ξερή άμμο. Με τη κυκλική γκρούβα τους αφήνουν τον ακροατή γδαρμένο  και απογυμνωμένο μπροστά στην μελωδική τους αλήθεια. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Holy Monitor, γενικά, που υπάρχει σε όλες τους τις δουλειές, όχι μόνο στον This Desert Land. Με ιδιαίτερη ευκολία θα σου “φυτέψουν” τις μουσικές τους για να ριζώσουν μέσα σου. Τουλάχιστον, εκ των υστέρων, η αίσθηση που θα αφήσουν είναι ότι είναι αδύνατον να παίξουν κακή μουσική. Παίζουν καλή μουσική απλά και αβίαστα. Ίσως μερικοί ακροατές κουραστούν, ίσως τους χαρακτηρίσουν μονότονους, αλλά αν ξανακούσουν τα κομμάτια θα εστιάσουν στις λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τραγούδι του ‘This Desert Land’ που ξεχώρισε

Μήτε εύκολο μήτε δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις ένα καλό από αυτά τα λίγα, άλλα και εξίσου καλά, κομμάτια. Ωστόσο, το τέταρτο και τελευταίο Radiant Child’ ίσως να είναι το διαμαντάκι του This Desert Land. Ας μην παρεξηγηθώ που θα το πω, αλλά θυμίζει κάτι σε rock n’ roll καλοκαίρι, με κάθε έκταση και νόημα που θα μπορέσει να δοθεί σε αυτήν την έκφραση. Είναι τίμιο κομμάτι. Έχει και το (εξαιρετικό) σόλο του, έχει και το πλέξιμο των ήχων από τα διάφορα όργανα. Είναι χαρωπό και ταυτόχρονα “βαρύ” και “παχύρρευστο”!

Όπως είπαμε, όμως, όλα τα κομμάτια είναι δυναμικά και “στέκονται” και μόνα τους. Μπράβο στα παιδιά και όσους συνεργάστηκαν για να παραχθεί μουσική σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Έτσι, σιγά σιγά μπαίνουμε και σε κλίμα συναυλιών για να καταλάβουμε για τα καλά καλοκαίρι… Για φθινόπωρο, έχουμε κλείσει ραντεβού μαζί τους στο Temple.

The Holy Monitor:

Γιώργος Νίκας: Φωνή, Κιθάρα
Στέφανος Μιτσής: Κιθάρα
Άλεξ Μπόλπασης: Μπάσο
Βαγγέλης Μίτσης: Πλήκτρα
Δημήτρης Δουμουλιακας: Τύμπανα

Artwork: Βασιλική Γκέτη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Χρυσαδάκος

Σπουδάζω Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών στο ΠΑ.Δ.Α. και ζω στο χαοτικό κέντρο της Αθήνας. Μ'αρέσουν τα τσίπουρα και οι συναυλίες, αν μου δώσετε και τα δύο και είμαστε πάνω σε κανένα βουνό, αφήστε με εκεί να ξεψυχήσω χορτάτος. Επίσης, λατρεύω το χωριό μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;