Η Gibson αντιμέτωπη με την… πτώχευση!

Gibson

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Dayton Daily News, η εταιρία-κολοσσός κατασκευής των διάσημων κιθάρων Gibson αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Η Gibson, που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή της Les Paul, μιας από τις πιο εμβληματικές κιθάρες στην ιστορία της μουσικής, ήρθε πρόσφατα πρόσωπο με πρόσωπο με την αποχώρηση του επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών, Bill Lawrence. Η αποχώρηση αυτή θεωρήθηκε κακός οιωνός, καθώς όχι μόνο εγκατέλειψε τη θέση του πριν συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά άφησε και την εταιρία να χρωστάει 145 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικά δάνεια και 375 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα άλλα δάνεια. Επιπλέον η Gibson άλλαξε έδρα, εγκαταλείποντας το εργοστάσιο στο Nashville, όπου στεγαζόταν για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Στην παρούσα φάση ο ιδιοκτήτης της, Henry Juskiewicz, επιχειρεί να βάλει σε μια τάξη τα ασυμμάζευτα οικονομικά της εταιρίας ερχόμενος όμως σε σύγκρουση με τους πιστωτές, έπειτα από κακές επιχειρηματικές αποφάσεις. Ο ίδιος όμως δηλώνει αισιόδοξος, καθώς η Gibson ελπίζει ότι η εξαγορά συγκεκριμένων εταιριών ηλεκτρονικών ειδών, θα προσφέρει έσοδα στην εταιρία με το πέρασμα του χρόνου.

Gibson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ιστορία, η Gibson ιδρύθηκε το 1902 στο Kalamazoo του Michigan και από τότε εκτιμάται ότι έχει ετήσια έσοδα κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η θρυλική Les Paul κατασκευάστηκε και πήρε το όνομα του μεγάλου κιθαρίστα Lester William Polsfuss (κατά κόσμον Les Paul). Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1952 και έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς γίγαντες του πενταγράμμου και εραστές της κιθάρας, όπως οι Jimmy Page, Ace Frehley, Eric Clapton, Joe Perry, Bob Marley και Slash.

Σε μια πιο πρόσφατη δήλωσή του για λογαριασμό της Gibson, ο Juskiewicz είπε:

Η Gibson έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους κατόχους ομολόγων, βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης νέας πιστωτικής διευκόλυνσης και αναμένεται η αναχρηματοδότηση των ομολόγων με τη συνήθη διαδικασία.

Έχουμε επίσης εξαργυρώσει περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ακίνητα και επιχειρηματικούς τομείς που δεν κατάφεραν να επιτύχουν στο βαθμό που περιμέναμε. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε το χρέος και να δημιουργήσουμε πόρους ώστε να συμβάλλουμε σε επιχειρηματικούς τομείς που βρίσκονται σε ακμή. Είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν προηγουμένως, για να πετύχουμε τους καλύτερους οικονομικούς όρους σχετικά με την αναχρηματοδότηση της.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Κατσή

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;