Γιατί να πας στο πρώτο σου live event!

Πηγή εικόνας: freepik.com

 

                                     Οι λόγοι για να πας στο πρώτο σου live event 

 Στο παρακάτω κείμενο αγαπητέ αναγνώστη θα σου παραθεσω ακλόνητα επιχειρήματα  για να σε πείσω να  παρευρεθείς στο πρώτο σου live .  Γιατί αν θεωρείς την ζωντανή ακρόαση ως κάτι το περιττό , ήρθες στο κατάλληλο μέρος για να αλλάξει η γνώμη σου !  

 

     Αρχικά , όλοι μας και όταν λέω όλοι ,  εννοώ όλοι ,  έχουμε την μουσική ως σύντροφο  κάποια στιγμή κατά διάρκεια της ζωής μας. Ακόμα και να μην είμαστε σταθεροί φαν κάποιου είδους και να εναλλασόμαστε ανά περιόδους. Ας ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το αίσθημα που κερδίζει κάποιος,όταν βρίσκεται σε μια ζωντανή παράσταση είναι ασυναγώνιστο.Αυτός λοιπόν είναι ο πρώτος , ο πιο αυτονοήτος αλλά συνάμα και ο πιο σημαντικός λόγος . Το συναίσθημα που το συνοδεύει. Στον καθένα μας βέβαια η πρώτη φορά αφήνει κάτι διαφορετικό και μπορεί όχι παρόμοιο . Ωστόσο οποιοδήποτε συναίσθημα και να βιώσεις σου υπογράφω θα είναι αξέχαστο. Ακόμα και να μην σε ενδιαφέρει η υπόσχεσή μου , γνωρίζω ότι ήδη σου έχω κινήσει τη περιέργεια,ένα ακόμα έντονο συναίσθημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

     Εν συνεχεία , ένας φίλος  ή γενικότερα μια παρέα μπορεί να αποτελέσει την αιτία για να παει κάποιος στο πρώτο του live. Εκτός αυτού ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να πάει σόλο 9/10 φορές θα γνωρίσει καινούργια άτομα , ενδιαφέροντα , με ίδιο μουσικό γούστο. Ωστόσο αν όντως μια παρέα πάει σε μια συναυλία είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσουν εμπειρίες ζωής , θα δεθούν και θα συζητούν για εκείνο το βράδυ συνέχεια. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει το επόμενο . Είναι εύκολο να γίνουν όλα αυτά , διότι το κλίμα που επικρατεί είναι ζεστό και ιδανικό για γνωριμίες . 

    Σε επόμενη φάση είναι λογικό για τους συντελέστες του συγκροτήματος που θα ακούσει καποιος να τρέφει θαυμασμό , εκτίμηση ή οτιδήποτε άλλο νιώθει . Με την συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση είναι άλλος ένας τρόπος να εκφράσει ο θαυμαστής την υποστήριξη του για την μπάντα .Να αγοράσει το merch τους και προφανώς το εισητήριο κατά την είσοδο . Τα έσοδα θα βοηθήσουν τους δημιουργούς να νιώσουν οικονομικά ασφαλείς και θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να δημιουργούν . Κανένα σχήμα δεν το σκέφτεται έτσι , ούτε το δημιουργεί με κερδοσκοπικό σκοπό . Ωστόσο ως φαν οφείλουμε να δώσουμε ότι μπορούμε για να δούμε συνέχεια σε αυτό που τόσο θέλουμε. 

     Επίσης, μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να έχουμε όλοι μας ως ακροατές είναι η αξία που έχουμε για τον εκάστοτε δημιουργό. Όσα συμβαίνουν στον μουσικό κόσμο στρέφονται γυρω από που αλλου ; από τους ακροατές. Επομένως είναι εύκολο να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε την σημασία που έχει για ένα συγκρότημα να βλέπει από πρώτο χέρι αν περνανε καλά οι ακροατές του . Δημιουργείται ένας στιγμιαίος δεσμός μεταξύ τους κατά την διάρκεια της παράστασης. Πραγματικά ένα όμορφο θέαμα για οποιονδήποτε παρόντα. 

    Τελευταίος μα όχι ασήμαντος λόγος για κάποιον ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί σε ένα live event , είναι η πιθανότητα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό. Ίσως αυτό να θέλει λίγη επεξεργασία. Πάρε τον χρόνο σου αναγνώστη γιατί μάλλον αναρωτιέσαι πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό , λοιπόν , συμβαίνει διότι όταν ένας μουσικός εκτελεί το έργο του εμπνέεται όπως γνωρίζουμε από την ζωή του , την επικαιρότητα , την ίδια του την ψυχοσύνθεση . Αλλά ξεχνάμε ένα στοιχείο. Την  ενέργεια του ακροατή . Όταν διαδραματίζεται το live τα μάτια των συντελεστών , ‘κυνηγούν’ για αντιδράσεις,συναισθήματα , έναν ιδιαίτερο τρόπο εκτόνωσης. Με άλλα λόγια αυτό το ‘κάτι’ που θα πυροδοτήσει το επόμενο εγχείρημα τους  .  

Ολοκληρώνοντας , ελπίζω να έδειξα με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική οπτική την δύναμη που έχει μια ζωντανη παράσταση . Είναι δύσκολο να μην υπάρξει και προσωπικό συναίσθημα από μεριάς μου . Ελπίζω όμως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του για να πάτε όσοι διαβάζετε στο πρώτο σας live .  

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;