Ένα καινοτόμο εργαστήριο για κωφούς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


received_10205501333531524

Ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό, βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, για κωφούς και βαρήκοους κάθε ηλικίας. Τη δράση διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία που απευθύνεται σε κωφούς και βαρήκοους οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τον ρυθμό της μουσικής παίζοντας κρουστά.

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο,  “Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα” έχει στόχο να φέρει σ’ επαφή ανεξαρτήτως ηλικίας άτομα με απώλεια ή προβλήματα ακοής, μέσω της εναλλαγής ήχων και σιωπής όπως και μέσω μουσικών οργάνων.

Οι αυτοτελείς συναντήσεις ξεκινηνούν 12 Νοεμβρίου με διάρκεια έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ1 στην συνεδριακή αίθουσα 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα υπάρξουν ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις όπως και σχετική videο προβολή, με σκοπό την καλύτερη διάδοση των δονήσεων και την ενθάρρυνση των συμμετεχόντων.

Την καθοδήγηση έχουν αναλάβει έμπειροι μουσικοί εμψυχωτές, που θα επικεντρωθούν στην αυξημένη οπτική και αντιληπτική ικανότητα των συμμετεχόντων. Εφαρμόζοντας μια σειρά διαδράσεων, το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, ανεξαρτήτως της προηγούμενης μουσικής τους εκπαίδευσης.

Με οδηγό τον ρυθμό, ένα ταξίδι στον αυτοσχεδιασμό και τη συναίσθηση της μουσικής ξεκινά!

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι οι εξής :

12-13 / 19-20 / 26-27 Νοεμβρίου όπως και 10-11 Δεκεμβρίου 2016.

Οι ώρες :

Σάββατο 17:00-17:50 | 18:00-18:50 | 19:00-19:50

Κυριακή 10:00-10:50 | 11:00-11:50 | 12:00-12:50

Η συμμετοχή για άτομα με απώλεια ακοής είναι δωρεάν.

Διοργανώνουν :

Άννα Γαλλοπούλου (σύλληψη ιδέας)

Αλέξανδρος Ιωάννου (επιμέλεια εμψύχωση, μουσική εγκατάσταση)

Κωνσταντίνος Βελένης (μουσική εγκατάσταση, εμψύχωση)

Ηλίας Σταμπουλής (μουσική εγκατάσταση, τεχνικός ήχου)

Δημήτρης Παπαδόπουλος (βίντεο)

Θέμις Βελενή (συντονισμός)

Την καλλιτεχνική – εκπαιδευτική αυτή δράση υποστηρίζουν η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρούλα Μαρή

Γεννημένη στα τέλη του '90, γεμάτη τρέλα και όρεξη για δημιουργία. Μεγάλη αγάπη για την μουσική και το ναρκωτικό μου; Η συγγραφή... Αγαπημένη παρέα μου, ένα καλό βιβλίο, στυλό, μπλοκάκια, ο γάτος μου και η μεγαλύτερη κούπα τσάι του σπιτιού. "Θέλεις ν' ακούσεις;" , το βιβλίο μου στο Wattpad. Ακούω και στο όνομα Αμέρσα. Κι όποιος ψάχνει; Βρίσκει... Κι όποιος ρωτάει; Μαθαίνει...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;