«_Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας_»: Ο νέος δίσκος των Γιώργου Νταλάρα και Μπάμπη Στόκα

«_Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας_» –  Γιώργος Νταλάρας και Μπάμπης Στόκας

Ποιος θα περίμενε ότι δυο από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της νεότερης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας και Μπάμπης Στόκας, θα ένωναν τις μοναδικές φωνές τους; Αρχικά σε μια ιδιαίτερη μπαλάντα, τις «ΚΛΕΙΔΑΡΙΈΣ», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016 και έγινε μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους ακροατές διψασμένους για καλό ελληνικό τραγούδι, και τώρα σε έναν σπάνιο δίσκο, το «_ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ_». 

Καταλύτης για αυτή την ΑΝΕΠΑΝΆΛΗΠΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ που ξαφνιάζει ευχάριστα, είναι οι ποιητικοί στίχοι της ΕΛΕΆΝΑΣ ΒΡΑΧΆΛΗ. Ορμώμενη από το βιβλίο της «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» εμπνεύστηκε και έγραψε μαζί με τον επί πολλά χρόνια ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο της συνθέτη ΓΙΏΡΓΟ ΣΑΜΠΆΝΗ, έντεκα εκλεκτά τραγούδια για να τα τραγουδήσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μπάμπης Στόκας.

Αυτοί οι δύο σύγχρονοι θρύλοι της ελληνικής μουσικής!

Πριν λίγους μήνες μάλιστα κυκλοφόρησαν δύο ακόμη τραγούδια – προπομποί που ήδη διαγράφουν επιτυχημένη μουσική πορεία: «Η Θάλασσα Εντός Μου», ένα γεμάτο δύναμη και συναίσθημα ζεϊμπέκικο από τον Γιώργο Νταλάρα και η «Υπομονή», ένα instant-classic με τη ροκ χροιά του Μπάμπη Στόκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και στις ψηφιακές πλατφόρμες από την COBALT MUSIC ολοκληρωμένο το άλμπουμ «_ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ_» με τα 11 μουσικά διαμάντια που αποκαλύπτουν σιγά σιγά τη λάμψη τους.

Τα ΠΡΩΤΌΤΥΠΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΆ ΒΊΝΤΕΟ με την υπογραφή αναγνωρισμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών έγιναν με τη βοήθεια της ELEFTHERIA TSELIOU GALLERY για να συμπληρώσουν & να ολοκληρώσουν την εμπειρία αυτής της σπουδαίας μουσικής σύμπραξης.

Η ΜΑΡΊΑ ΕΥΣΤΑΘΊΟΥ είναι εικαστική καλλιτέχνης με μεγάλη δραστηριότητα και πολυσήμαντο έργο. Δημιουργεί στα δικά της βίντεο με μαγικό τρόπο ένα καινούργιο οπτικό χώρο για τα τραγούδια που ερμηνεύει ο Μπάμπης Στόκας. Η καλλιτέχνης μας παρουσιάζει την ίδια τη δημιουργική διαδικασία που οδήγησε στη παραγωγή των videos αυτών. Σαν ένα behind the scenes που επιλέγει να μοιραστεί μαζί μας.

Η ιδέα αυτή αποτελεί τον κεντρικό άξονα γύρω απο τον οποίο αναπτύσσονται διαφορετικές αφηγήσεις. Μια σειρά εικόνων μας αποκαλύπτει τα συναισθήματα και τις σκέψεις που προκύπτουν στο πρώτο άκουσμα των τραγουδιών αυτών.

Η ΕΛΕΆΝΝΑ ΜΑΡΤΊΝΟΥ, εικαστική καλλιτέχνης με πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό της, ασχολείται με τη ζωγραφική και τις εγκαταστάσεις. Το έργο της ερευνά τις έννοιες του δικτύου και του ρυθμού. Στη συγκεκριμένη συνεργασία και με έναυσμα τη μουσική, επεμβαίνει προσθέτοντας ένα τρίτο στοιχείο στο τραγούδι, την εικόνα.

Δημιουργεί πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που εναλλάσονται σε μορφή video  για κάθε ένα απο τα τραγούδια αυτά. Η καλλιτέχνης εικονοποιεί τις μελωδίες και τους στίχους φτιάχνοντας συνδέσεις και κώδικες. Με αυτό, τον δικό της τρόπο αποκαλύπτει τα τραγούδια στους θεατές.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ηλιάνα Φασόλη

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;