5 τρόποι να βελτιστοποιήσετε τα τραγούδια σας στο SoundCloud!

SoundCloud

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, το SoundCloud είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming μουσικής σήμερα. Με τα χρόνια, χιλιάδες καλλιτέχνες έχουν φτιάξει ένα λογαριασμό για τον εαυτό τους στο SoundCloud. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν σωστά την υπηρεσία, εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες παραγωγοί που δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να βελτιστοποιήσουν πλήρως τα τραγούδια τους.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση στην πλατφόρμα της, η SoundCloud πρόσθεσε βασικούς τρόπους βελτιστοποίησης των τραγουδιών σας. Δείτε τις 5 συμβουλές του παρακάτω.

SoundCloud Tips

1. Κρατήστε τον τίτλο του τραγουδιού, του άλμπουμ και της λίστας αναπαραγωγής σας καθαρό

Το να διατηρήσετε τους τίτλους καθαρούς, δεν σημαίνει λογοκρισία. Το SoundCloud προτείνει να αποφύγετε την αναπαραγωγή πληροφοριών που εμφανίζονται αλλού. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αριθμούς κομματιών στα τραγούδια σας κατά τη μεταφόρτωση ενός άλμπουμ.

Παράδειγμα

Λάθος Τίτλος: TruexLovexVersion1.0
Σωστός Τίτλος: True Love

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες, τις περιγραφές και τα μεταδεδομένα

Είναι επίσης σημαντικό να βελτιστοποιήσετε και να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις εικόνες και τις περιγραφές. Μεταφορτώστε το artwork για τα κομμάτια σας με υψηλότερη ανάλυση που τείνει να ταιριάζει στις σύγχρονες πρακτικές που κάνουν οι άλλοι.

Οι περιγραφές του τραγουδιού σας είναι το τέλειο παιχνίδι για να μιλήσετε για την ιστορία του τραγουδιού, να προσθέσετε πιστώσεις, στίχους, λίστες εργαλείων ή λίστες προσκεκλημένων. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τους συνεργάτες και τους καλλιτέχνες στην περιγραφή.

3. Οι ετικέτες είναι πολύ σημαντικές

Το SoundCloud τόνισε ότι η προσθήκη ετικετών είναι απαραίτητη για την επιτυχία του τραγουδιού σας. Επειδή το SoundCloud χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προτείνει κομμάτια στους χρήστες, είναι σημαντικό να επισημάνετε τα τραγούδια σας με ακριβή μήκη και ετικέτες διάθεσης.

4. Δημιουργήστε μια δισκογραφία στο SoundCloud

Οι λίστες αναπαραγωγής που έχουν επισημανθεί ως album, single, EP ή compilation θα εμφανιστούν στην ενότητα άλμπουμ του προφίλ σας. Εάν θέλετε να μπείτε στο αρχείο σας και να ανεβάσετε παλιά κομμάτια, θα εμφανιστούν στη δισκογραφία σας χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα πιο πρόσφατα τραγούδια σας.

5. Επεξεργασία πολλών τραγουδιών ταυτόχρονα

Τώρα είναι ευκολότερο από ποτέ να κάνετε μαζικές αλλαγές στα κομμάτια σας. Μπορείτε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις, τις ετικέτες και τα artwork σε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα μέσω αυτού του συνδέσμου εδώ .


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Σκιάου

Την ημέρα Βιβλιοθηκονόμος και το βράδυ αρθρογράφος, κάπως έτσι είναι η ρουτίνα μου! Από μικρός θυμάμαι είχα μια ιδιαίτερη κλίση προς την μουσική και το γράψιμο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα δειλά δειλά παράλληλα με τις σπουδές μου να "πειραματίζομαι" και στα δύο. Music is the answer to your problems, just feel it!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;