5 soundtracks sci-fi ταινιών που αξίζει να ακούσεις

SHARE

Φως, διαδοχικά παιχνιδίσματα σκιάς, και έπειτα μια έκρηξη χρωμάτων. Σε ένα σιωπηλό φόντο, το πανδαιμόνιο συναισθημάτων μιας σκηνής καταναλώνεται μέσα στην ίδια την εικόνα του. Η μετάδοση της πληροφορίας στον σύγχρονο κινηματογράφο αναμφισβήτητα έχει δεθεί με κάποιον περίπλοκο ναυτικό κόμπο με τη μουσική.Κάθε στιγμιαία έκπληξη, κάθε κορύφωση πλοκής, συνοδεύεται από την παρασκηνιακή παρουσία του κομματιού εκείνου, που θα χαράξει τη μετέπειτα ανάμνηση της ταινίας στη σκέψη του θεατή. Και ιδιαίτερα, τα soundtracks sci-fi ταινιών, με την αναγκαιότητα στην έκφραση του φανταστικού, του παράλογου και του απόκοσμου, κατέχουν την τιμητική τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται 5 soundtracks sci-fi ταινιών που -είτε λάτρης του είδους, είτε όχι- αξίζει να ακούσεις…

#1 Arrival– On the Nature of Daylight

Η γλώσσα είναι πολύτιμο εργαλείο, μας δίδαξε το σκοτεινό αυτό sci-fi του Denis Villeneuve. Με υπέρχειλο λυρισμό, σε ένα νοηματικά κατάλληλο πλαίσιο, η μουσική αγκαλιάζει την εξέλιξη της πλοκής, “μιλώντας” χωρίς συστολή για το νόημα που διέπει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

 #2 The Matrix– Clubbed to death

Τα κλασικά έπη διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στην προσοχή κάθε (παρα)σκηνιακής λεπτομέρειας. Πολυδιάστατη μουσική, με το απαραίτητο εναλλακτικό vibe να συνυπάρχει με  μια αθώα μελωδία, καθώς το τεχνητό μπερδεύεται με το έμβιο, σε μια αναζήτηση της έννοιας του τι σημαίνει τελικά “ύπαρξη” και “πραγματικό”.

 

#3 Interstellar-(Main theme)

Η ματιά στην ταυτόχρονη έκφραση παρόντος-παρελθόντος αποτυπώθηκε με τη χρήση σύγχρονων οργάνων σε συνδυασμό με αντίκες, σε αυτή τη μεγαλειώδη σύνθεση του (θρυλικού;) Hans Zimmer, ντύνοντας με μεταξένιο ήχο μια σπουδαία παραγωγή.

 

#4 Inception– Time

Advertisement

Μία διακριτική και κομψή προσθήκη με μελωδικούς χρωματισμούς ,που επιτονίζει όμορφα την ταινία που έδωσε απτή μορφή στη  μυστηριώδη φύση των ονείρων.

#5 Blade Runner– Blade Runner Blues

Η σκοτεινή ρυθμικότητα του κομματιού αντικατοπτρίζει το απόκοσμο αίσθημα μιας μελλοντικής πραγματικότητας στο πλέον κλασικό sci-fi – film noir των ’80ς του Ridley Scott. Μία μουσική τελετουργία που αναμφισβήτητα επηρέασε γενικά το genre της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

 

 

 

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και part-time digital artist ,τον υπόλοιπο χρόνο ''καλλιεργεί'' δύο blogs ,το Quantum Abstraction ( http://quantumabstraction.blogspot.gr/ ) και το Χάριν Δυστυχίας ( http://xarindystyxias.blogspot.gr/ ).

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG