5 αντισυμβατικά ringtones για το κινητό σου

 

Το κινητό έχει γλιστρήσει στα έγκατα ενός αφράτου καναπέ, κάπου, στιγμιαία παρατημένο, και τότε έρχεται η κλήση. Η συσκευή βομβίζει και γρυλίζει, ένας δυσάρεστος πανζουρλισμός ηχητικού παροξυσμού και φωτεινού σήματος με το όνομα του καλούντος προσώπου. Αυτό το πιεστικό συναίσθημα του επείγοντος, που βιαστικά σε αποκτηνώνει καθώς εκσφενδονίζεις μαξιλάρια ψάχνοντας την πηγή της φασαρίας, γιατί να μη συνοδεύεται από ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, με κάποια ringtones εκκεντρικά, ρομαντικά ή δυναμικά;

Παρακάτω προτείνονται 5 κομμάτια που ίσως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον τρέχοντα ήχο κλήσης της συσκευής μας.

#1 Pirates Of The Caribbean (Theme Song)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμφίβολα αφυπνιστικό και ενδιαφέρον, το κλασικό αυτό άκουσμα για τους λάτρεις της ομώνυμης σειράς ταινών αποτελεί μια μάλλον αντισυμβατική επιλογή, που ίσως  προσδώσει μια γλυκιά νότα περιπέτειας στις καθημερινές κλήσεις που δέχεται μία συσκευή.

#2 Urgent-Foreigner

Μία απαραίτητη ροκ πινελιά για να κυλήσει το αίμα εντονότερα στις φλέβες. Ένα κομμάτι που θα αποθεώσει το ”επείγον” της κλήσης με τη φανταστική απεικόνιση μιας παράστασης σε μια αχανή σκηνή γεμάτη πιστούς του είδους.

#3 I don’t want to set the world on fire-The Ink Spots

Το απαλό vintage άγγιγμα μιας ρυθμικής μπαλάντας που εγγυημένα θα τραβήξει τα βλέμματα. Το ιδιαίτερο μουσικό στυλ συνάμα χαλαρώνει και γοητεύει.

#4 Das Model (Kraftwerk) – Balanescu Quartet

Μία εξαιρετική διασκευή του συμβολικού -των τελών των 70’ς- κομματιού   των Kraftwerk. Η πειραματική ηλεκτρονική μουσική μεταμφιέζεται με μαεστρική πολυπλοκότητα και το αποτέλεσμα ανατέλλει τόσο πολυδιάστατο, όσο και πραγματικά ενδιαφέρον.

#5 Don’t look behind( Ending-Black Lagoon)

Περισσότερο εκκεντρικό, το κομμάτι τίτλων του επαναστατικού anime Black Lagoon δεν απευθύνεται μόνο σε φανατικούς της συγκεκριμένης κουλτούρας. Με το κάπως παράδοξα δυσοίωνο για πιθανό υποψήφιο ringtones ύφος του, ίσως αρχικά ξενίσει, όμως η δοκιμή αξίζει τον κόπο. Με την ευχάριστη διάθεση της προσπάθειας προσέγγισης του διαφορετικού, η αργή λυπητερή μελωδία είναι ικανή να συγκινήσει και να λάβει μια θέση στη μνήμη της χρησιμοποιούμενης συσκευής μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Μαρία Παπία

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και part-time digital artist ,τον υπόλοιπο χρόνο ''καλλιεργεί'' δύο blogs ,το Quantum Abstraction ( http://quantumabstraction.blogspot.gr/ ) και το Χάριν Δυστυχίας ( http://xarindystyxias.blogspot.gr/ ).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;