30 days song challenge: Θέμα #24 – Ζητάμε επανένωση

Έχουμε φτάσει αισίως στην τελική ευθεία τόσο για την άρση της απαγόρευσης (που στάθηκε αφορμή γι’ αυτό το challenge) όσο και του παιχνιδιού. Στις τελευταίες πίστες συναντάμε συγκροτήματα που θα δίναμε τα πάντα για να δούμε τα μέλη τους πάλι μαζί ως επανένωση.. Άλλοι απ’ αυτούς χώρισαν κατόπιν τσακωμών, άλλοι κάπως πιο ήρεμα… Το σίγουρο είναι πως μας λείπουν.

Την μουσική επιλέγει ο: Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Οι E – Street Band με τραγουδιστή τους των Bruce Springsteen “έσπασε” λίγο μετά την πρώτη solo κυκλοφορία του frontman τους ‘Nebraska’. Παρόλο που, ο Springsteen συνεργαζόταν σε κάποια άλμπουμ του με πρώην μέλη της μπάντας, ωστόσο ποτέ δεν έγινε η επανένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Την μουσική επιλέγει ο: Θωμάς Καμζέλης

To οριστικό “αντίο” στην μπάντα δόθηκε το 2011 με τα μέλη της να είναι κάπως απογοητευμένα από τη μουσική βιομηχανία… Η μπάντα ανέκαθεν διατηρούσε χαμηλό προφίλ, απεχθάνονταν να τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να σταματήσουν για να μην αλλοιωθούν. Μάλλον, λοιπόν, μια ενδεχόμενη επανένωση είναι τόσο αδύνατη όσο και αυτή των Oasis (για διαφορετικούς. όμως, λόγους)


Την μουσική επιλέγει ο: Δημήτρης Κοκκότος

Αν και κανείς δεν ξέρει ακριβώς τον λόγο διάλυσης του ντουέτου, αλλά είναι μια μπάντα που θα θέλαμε πολύ να προχωρήσει σε επανένωση. Ο Jack White συνεχίζει να φτιάχνει δίσκους και να παίζει live αλλά η παρουσία της Meg είναι απαραίτητη για να (ξανά)ζήσουμε την εκρηκτικότητα και το καθαρό rock ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων των 00’s.


Την μουσική επιλέγει ο: Γιάννης Πάσσαρης


Την μουσική επιλέγει ο: Αποστόλης Σαμακοβλής

Μια μπάντα μεγαθήριο. Όλοι έχουμε ακούσει το Killing in the Name Of κάπου. Όμως το παραπάνω κομμάτι είναι ένας πολιορκητικός κριός. Εξηγεί με απλά λόγια και πολύ θυμό την ιστορία του πατέρα του Zack de la Rocha. Υπήρχαν από το 1990, οι διαφωνίες και οι κόντρες οδήγησαν το Zack να αποχωρήσει το 2000. Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην ιστορία της μουσικής. Και ναι, ακόμη πιστεύω ότι ήταν η μπάντα με το μεγαλύτερο vibe σε μια συναυλία.


Την μουσική επιλέγει ο:  Αλέξανδρος Τσιριγώτης


Την μουσική επιλέγει ο:  Γιώργος Τσίρος

Ίσως το μοναδικό ραπ συγκρότημα στην Ελλάδα, που πράγματι διαλύθηκε και οι σχέσεις των μελών τους ψυχράνθηκαν. Πριν να γίνει αυτό όμως, Iratus και Tiny Jackal είχαν προλάβει να κυκλοφορήσουν 2 δίσκους, το ’10 και το 11′ και να γίνουν το πιο hot συγκρότημα στη χώρα, αυτό που έφερε (μαζί με τους BDC) τον σκληροπυρηνικό ήχο στο προσκήνιο μετά από χρόνια.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Χρυσαδάκος

Σπουδάζω Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών στο ΠΑ.Δ.Α. και ζω στο χαοτικό κέντρο της Αθήνας. Μ'αρέσουν τα τσίπουρα και οι συναυλίες, αν μου δώσετε και τα δύο και είμαστε πάνω σε κανένα βουνό, αφήστε με εκεί να ξεψυχήσω χορτάτος. Επίσης, λατρεύω το χωριό μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;