30 days song challenge: Θέμα #16 – Διαχρονικά αγαπημένα

Καλοί οι πειραματισμοί στη μουσική, αλλά σχεδόν πάντα ανατρέχουμε και σε κάτι κλασικό αγαπημένο. Τα διαχρονικά κομμάτια είναι σαν το “λιμάνι” μας και που δεν θα πάψουν να (μας) αρέσουν. Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τα παρακάτω, ίσως ήρθε η στιγμή!

Την μουσική επιλέγει ο: Θωμάς Καμζέλης

Unraveling: είναι το όγδοο κομμάτι από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Evanescence, Synthesis. Το κομμάτι χαρακτηρίζεται ως “διάλειμμα”, που σημαίνει “μια μουσική σύνθεση που εισάγεται μεταξύ των τμημάτων μιας μακρύτερης σύνθεσης”. Επιβεβαιώθηκε ότι ήταν στο άλμπουμ όταν αποκαλύφθηκε η λίστα κομματιών μέσω της προπαραγγελίας του άλμπουμ στις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Το τραγούδι ερμηνεύτηκε ζωντανά για πρώτη φορά στο Pearl Concert Theater στο Λας Βέγκας, στις 14 Οκτωβρίου 2017 για την περιοδεία Synthesis Live. Πληροφορίες από το πρόγραμμα περιοδείας Synthesis Live ρίχνουν φως ότι αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά για τη Σύνθεση και εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Μπετόβεν.

Η Amy έγραψε στο Facebook, στη σελίδα των evanescence, λίγα πράγματα σχετικά με το τραγούδι: “Το είδα σαν εισαγωγή στο “Imaginary: Ήταν εμπνευσμένο από ένα μέρος της Σονάτα του Σεληνόφωτος. Είμαι οπαδός του Μπετόβεν. Είναι εξαιρετικά εκφραστικό. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα, δύσκολα, κλασικά κομμάτια που ήθελα να μάθω να παίζω ενώ σπούδαζα κλασικό πιάνο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Την μουσική επιλέγει ο: Δημήτρης Κοκκότος

Κατευθείαν όταν είδα την λέξη classic σκέφτηκα τους θρυλικούς Rolling Stones και επέλεξα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια τους που κύκλφορησε ως single το 1968. Το riff του Keith Richards έχει μείνει στην ιστορία με τον Mick Jagger να το απογειώνει φωνητικά αλλά και χορευτικά στις live εμφανίσεις


Την μουσική επιλέγει ο: Γιάννης Πάσσαρης


Την μουσική επιλέγει ο: Αποστόλης Σαμακοβλής

Είναι μια από τις αγαπημένες μπάντες όλων των αιώνων με ίσως το πιο ελπιδοφόρα καταθλιπτικό κομμάτι. Και το αντίστροφο. Ο Freddie εδώ έχει ήδη μάθει για την κατάσταση της υγείας του, έχει μπει στο studio και το έχει βγάλει όλο με τη μία. Ακούμε τους στίχους, μεταφράζουμε, κλαίμε, σκεφτόμαστε. Το σόου πρέπει να συνεχιστεί, όσο και να πονάω, όσο και να κλαίω, το χαμόγελο μου μένει. Από τα ωραιότερα κομμάτια, εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια.


Την μουσική επιλέγει ο: Αλέξανδρος Τσιριγώτης


Την μουσική επιλέγει ο: Γιώργος Τσίρος

Από τα πρώτα τραγούδια στο ελληνικό χιπ χοπ και αποτελεί ύμνο στον σκληροπυρηνικό ήχο και το επιθετικό-αντιδραστικό ύφος. Ανεξάρτητα με τη μετέπειτα πορεία τους, και τη γνώμη που έχει ο καθένας, αυτό το τραγούδι είναι καθολικά αναγνωρισμένο και πάντα επίκαιρο. Αυτό σίγουρα το τοποθετεί στη λίστα με τα διαχρονικά κομμάτια.


Την μουσική επιλέγει ο: Ηλίας Τσιφτελής


Την μουσική επιλέγει ο: Αλέξανδρος Χρυσαδάκος

Το αντάρτικο; Θα σκεφτείς… Και θα πω “γιατί όχι;”


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θωμάς Καμζέλης

Είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βολο, στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Μου αρέσει να ψάνω τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν οι καλλιτέχνες στο κοινό τους

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;