3+1 τραγούδια που την κατήφεια των καιρών την έκαναν χαρά

 

Ο χειμώνας είναι στα καλύτερα του πλεον και εμεις μαζευτήκαμε, έχουμε πρόγραμμα και ρουτίνα. Τα φύλλα δεν υπάρχουν πλεον στα δέντρα, φοραμε ζακέτα και σκουφί για έξω, πινουμε μόνο ζεστό καφέ και όλα φανταζουν χουχουλιάρικα και ρομαντικά… Κανείς δεν έρχεται να πει για το τι άλλο μας φέρνει αυτή η κακουχία που λέγεται χειμώνας! Όλα του κόσμου τα απεχθη: Νυχτώνει στις 6, επικρατεί καταχνιά και η κατήφεια και η καταθλιψη χτυπουν την πορτα.

Πάμε λοιπόν να δούμε 4 περιπτώσεις που η φρίκη έγινε μούσα και ενέπνευσε την δημιουργία χαρωπών τραγουδιών – λυτρωτικών ασμάτων για τις δύσκολες στιγμές

Λύση στην κατήφεια #1: Σπύρος Γραμμένος – Από Παγκάκι Σε Παγκάκι

Υπάρχουν φορες που γυρνάμε σπίτια μας μετά από μια δύσκολη μέρα και μετράμε αντίστροφα πόσες μέρες έμειναν μέχρι το καλοκαίρι να ρθει να μας βγάλει απ την κατήφεια μας…
Ευτυχώς υπάρχει ο Σπύρος για αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

#2.ΕΚΜΕΚ – Μια στον ουρανό και μια στο χώμα

Εκεί που κάποτε ηρεμούμε και λέμε θα το περάσουμε και αυτό έρχονται τα φιλοσοφικά ζητήματα να μας τυραννήσουν. Η μικρή μας ζωή δεν μας φτάνει και η μοίρα μας επιφυλάσσει διάφορα και μας σβήνει τις ελπίδες. Οι ΕΚΜΕΚ όμως με τον Balkan ρυθμό τους, τη χαρά και την τρέλα τους, τα σκέφτηκαν αυτά και δεν το βάζουν κάτω. Μια γιορτή φτάνει να τα λύσει όλα.

 

#3.The Taxpayers – I Love You Like an Alcoholic

Δεν σχολιάζω κάτι. Τα παιδιά μεθυσαν από τον πολύ τον έρωτα.
”One last kiss. I love you like an alcoholic.
One last kiss. I love you like a statuette.
One last kiss. I need you like I need a broken leg”

 

#4.Stanley Brinks and the Wave Pictures – Orange Juice

Εδώ σοβαρεύει η κατήφεια. Νομίζω πρέπει να κλείσουμε στον καλλιτέχνη κάποια συνεδρία με ειδικό αλλιώς τον χάνουμε από την τόση ματαιότητα και το πολύ χυμό gin. Ελπίζω να φταίει το Βερολίνο ή ο υπερβολικός ρεαλισμός που βγήκε κομμάτι με τέτοιους στίχους, και όχι κάτι άλλο. Παρόλα αυτά είναι τρομερά ξεσηκωτικό τραγούδι και σε γεμίζει δύναμη και τρέλα.

 

Τέλος στην κατήφεια

Σοβαρά τώρα όμως, αυτοί είναι οι πραγματικοί αγωνιστές της καθημερινότητας. Αυτοί που θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και θα τις γελοιοποιήσουν όσο μεγάλες και να είναι. Οι παραπάνω περιπτώσεις τραγουδιών που έχουν στίχους και μουσική τόσο διαφορετικά και αντιφατικά μεταξύ τους είναι μαθήματα. Σου μαθαίνουν να κοιτάς τις φρίκες σου στα μάτια με τρέλα και να αρνείσαι την κατήφεια σου την ώρα που γκρεμίζεις τα εμπόδια που σου βάλανε, γιατί έτσι τους αξίζει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Χρυσαδάκος

Σπουδάζω Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών στο ΠΑ.Δ.Α. και ζω στο χαοτικό κέντρο της Αθήνας. Μ'αρέσουν τα τσίπουρα και οι συναυλίες, αν μου δώσετε και τα δύο και είμαστε πάνω σε κανένα βουνό, αφήστε με εκεί να ξεψυχήσω χορτάτος. Επίσης, λατρεύω το χωριό μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;