Οι 10 αγαπημένες rock & metal διασκευές γνωστών pop (και όχι μόνο) τραγουδιών

Πολλές μπάντες, δανείζονται και αναπαράγουν αγαπημένες συνθέσεις άλλων δημιουργών. Η διασκευή ενός τραγουδιού, είναι σύνηθες φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, καθώς πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να ικανοποιήσει τους ακροατές και άλλες πάλι όχι.

Ποιες είναι λοιπόν οι δέκα αγαπημένες διασκευές, που κατέληξαν να θεωρούνται εξίσου όμορφες και γιατί όχι και καλύτερες από τις original εκτελέσεις;


 

Τραγούδι: Gimme! Gimme! Gimme!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη εκτέλεση: Abba (1979)

Διασκευή: Ingwie Malmsteen (2000)


 

Τραγούδι: Sound Of Silence

Πρώτη εκτέλεση: Simon and Garfunkel (1966)

Διασκευή: Disturbed (2015)

Οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της σκηνής του heavy metal, Disturbed κυκλοφόρησαν τη δική τους εκδοχή πάνω στη σύνθεση το 2015. Σύμφωνα με το Billboard, η διασκευή των Disturbed είναι πλέον στην κορυφή της κατηγορίας «Mainstream rock songs», ενώ έρχεται έκτη στα «hot rock songs».

To συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει στο album Immortalized, το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου 2015 και βρίσκεται ενδέκατο στα top rock albums.


 

Τραγούδι: Whiskey in the jar

Πρώτη εκτέλεση: (παραδοσιακό)

Διασκευή: Thin Lizzy


 

Τραγούδι: Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Πρώτη εκτέλεση: Cher (1966)

Διασκευή: Monophonics (2012)

 


Tραγούδι: Diamonds and Rust

Πρώτη εκτέλεση: Joan Baez (1975)

Διασκευή: Judas Priest (1979)

Το 1979 οι Βρετανική metal μπάντα Judas Priest, συμπεριέλαβε το κομμάτι στον δίσκο “Sin After Sin“. Βαρύ και μεταλλικό με μια καταπληκτική ερμηνεία του Rob Halford και έξοχες κιθάρες από το δίδυμο TiptonDowning . Το τραγούδι  διασκευάστηκε και σε soft ακουστική εκτέλεση, με το αποτέλεσμα να είναι εξίσου εντυπωσιακό.

 


 

Τραγούδι:»Hijo de la Luna»

Πρώτη εκτέλεση: Cerano (1986)

Διασκευή: Haggard (2008)

Το κομμάτι βρίσκεται και στο album “Tales of Ithiria” (2008) της συμφωνικής metal μπάντας  Haggard. Πολύ όμορφη και ξεχωριστή εκδοχή του τραγουδιού από ένα καταπληκτικό συγκρότημα.


Τραγούδι: Poupée de cire, poupée de son (1965)

Πρώτη εκτέλεση: France Gall

Διασκευή: Therion (2012)


 

Τραγούδι: It’s a Sin

Πρώτη εκτέλεση: Pet Shop Boys (1987)

Διασκευή: Gamma Ray (1998)

Το 1998 η power metal μπάντα του γνωστού από τη θητεία του στους Helloween, Kai Hansen, διασκεύασε την σύνθεση των Pet Shop Boys, κάνοντάς την άκρως μεταλλική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=q0S0cetEdi8

 Τραγούδι: Sweet dreams

Πρώτη εκτέλεση: Eurythmics (1984)

Διασκευή: Marilyn Manson (1995)

Μεταξύ των πολλών διασκευών που υπέστη  η συγκεκριμένη σύνθεση, η δημοφιλέστερη θεωρείται αυτή του Marilyn Manson. Η απόπειρα του να διασκευάσει το Sweet dreams στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1995. Απο τότε  αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς σε κάθε του συναυλία.

 


Τραγούδι: Am I Evil

Πρώτη εκτέλεση: Diamond Head

Διασκευή: Metallica (1984)

Ναι το ξέρω. Οι Diamond Head δεν είναι pop συγκρότημα. Η διασκευή των Metallica στο κομμάτι τους «Am I Evil» όμως, χωράει ακόμα και σε άρθρο του National Geographic με θέμα σχετικό με την αναπαραγωγή του κορμοράνου.

 

 

πηγή

Βικιπαίδεια

http://www.metal-archives.com/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κώστας Παπαδάτος

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;