WRC : Θρίαμβος για τον Έβανς στο ανατρεπτικό ράλλυ Τουρκίας

EVANS

Για άλλη μια φόρα το ράλλυ Τουρκίας αποδείχθηκε σκληρό τόσο για τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα όσο και για τα ελαστικά τιμώντας τον τίτλο του σκληρότερο αγώνα στο WRC (απόντος του ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σ.σ).

Ένα τριήμερο γεμάτο θέαμα και πολλές εναλλαγές στην κατάταξη.

Πρώτος στα 25,2 χλμ των δυο ειδικών διαρομών της Παρασκευής ο μύθος των ράλλυ Sebastien Loeb, με την διαφόρα από την 1η θέση έως στην 7η να είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα. Αυτή του η πρωτοπορία έκανε τον Γάλλο, τον γηραιότερο οδηγό να προηγείται σε αγώνα στην ιστορία του WRC.

Loeb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη μέρα με ειδικές διαδρομές μήκους 107,38 χλμ και το ράλλυ Τουρκίας δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Πολλές πέτρες και μια ειδική 30 χιλιομέτρων να δημιουργούν συνθήκες πολεμικές για τα πληρώματα. Μια κακή επιλογή ελαστικών στο πρωινό σκέλος του Σαββάτου κόστισε στο Loeb σε χρόνο. Βέβαια η πιο άτυχη στιγμή για την όμαδα της Hyundai εκείνο το πρωινό ήταν για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Οττ Τanak, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έπειτα από πρόβλημα στην ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού του. Έτσι πρώτος στο service parc μπήκε ο άλλος Sebastien ο εξάκις πρωταθλητής Ogier.

Ogier

Για λίγο όμως μιας και μετά την μεσημεριανή ανάπαυλα ο Γάλλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Την ατυχία του Ogier εκμεταλλευτικέ ο Neuville, ο οποίος σημείωσε 3 ταχύτερους χρόνους και έτσι τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στο τέλος της δεύτερης ημέρας με μια διαφορά 33,2 δευτερολέπτων.

Neuville

Επικό φινάλε

Η Κυριακή στο ράλλυ Τουρκίας επιφύλασσε τα περισσότερα συναισθήματα και η ειδική των 38 χιλιόμετρων πόνεσε σχεδόν όλα τα πληρώματα. Τα κλαταρίσματα στο πρωινό πέρασμα για τους Ogier, Neuville, Loeb και η εγκατάληψη για τον Sunninen, δημιούργησαν νέα σειρά στη κατάταξη. Έτσι την πρωτοπορία παίρνει ο αλώβητος Elfyn Εvans συνδυάζοντας ιδανικά τη γρήγορη με την προσεκτική οδήγηση, δεύτερος ο Οgier , τρίτος ο Neuville και τέταρτος ο Loeb . Ανάλογη συνέχεια είχε και το δεύτερο πέρασμα των ειδικών με τον Ogier να εγκαταλείπει από κινητήρα στην 11η ε.δ. Στην βαθμολογούμενη ύπερ-ειδική πιο γρήγορος αναδείχθηκε ο Νeuville, με τον Tanak να ακολουθεί, τρίτος ο Rovanpera τέταρτος ο Evans και πέμπτος ο τεράστιος Loeb.

Μεγάλος νικητής στον δυσκόλοτερο αγώνα της χρονίας αναδείχθηκε ο οδηγός της Toyota, Elfyn Evans, δευτερος ο Neuville τρίτος ο Loeb me Hyundai, τέταρτος ο Rovanpera με Toyota και πέμπτος ο Greensmith Ford.

Αποτελέσματα ράλλυ Τουρκίας

1EVANS
2NEUVILLE
3LOEB
4ROVANPERA
5GREENSMITH

Η βαθμολογία των οδηγών στο WRC :

1EVANS97
2OGIER79
3TANAK70
4ROVANPERA70
5NEUVILLE65

Η των κατασκευαστλων στο WRC

1TOYOTA174
2HYUNDAI165
3Μ-SPORT FORD101

 

πηγή πληροφορίων και φωτογραφιών : WRC.COM


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Κατσινούλας

Οικήιον ελευθερίης παρρησίη. Δημόκριτος, 470-370 π.Χ. Γνώρισμα της ελευθερίας είναι η παρρησία (ελεύθερη έκφραση γνώμης).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;