Porsche και Boeing: Μαζί στον «ουρανό»

Πηγή εικόνας: www.behance.net/SViauDesign

Συναρπαστικά νέα…

Για μια ακόμη φορά, η επιστήμη έρχεται να συναγωνιστεί τη φαντασία, φέρνοντας στην πραγματικότητα σκηνικά που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο στις ταινίες. Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα στον τομέα της αυτοκίνησης – τη δημιουργία ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Τη στιγμή που πολλοί επενδύουν στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, αρκετές εταιρείες στρέφουν το βλέμμα τους και στον ουρανό. Έτσι, με μία κοινή ανακοίνωση, Porsche και Boeing γνωστοποίησαν στο κοινό τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού, ιπτάμενου αυτοκινήτου, καθώς και την πρόθεσή τους για μια από κοινού εξερεύνηση της εναέριας κυκλοφορίας στις πόλεις. Οι δύο εταιρείες, σε συνεργασία με την Aurora Flight Sciences, στοχεύουν στη δημιουργία ιπτάμενων ταξί, που θα μπορούν να μεταφέρουν γρήγορα τους επιβάτες, τόσο από τις εναέριες οδούς όσο και από τις επίγειες.

Τη συνεργασία αυτή έρχεται να επισφραγίσει το μνημόνιο κατανόησης που έχουν υπογράψει οι δύο κολοσσοί, το οποίο προβλέπει συνεργασία στον σχεδιασμό αλλά και στην ανάλυση της αγοράς για ιπτάμενα οχήματα, σύμφωνα με την οποία η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά μετά το 2025.

Άλλωστε, τα «πειράματα» της Boeing λόγω της πίεσης του ανταγωνισμού από την αμερικάνικη εταιρεία Airbus, δεν μπόρεσαν να μείνουν για πολύ στην αφάνεια. Η Boeing πραγματοποίησε στις αρχές του 2019, μια δοκιμαστική πτήση ενός πρωτότυπου οχήματος, το οποίο είχε τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, που μπορούσε να μεταφέρει ως και τέσσερις επιβάτες αλλά και να πετάξει για 50 μίλια.

Δεν θα είναι όμως για τον καθένα

«Premium» και «Luxury» είναι δυο λέξεις που συνοδεύουν το πολυαναμενόμενο αυτό αριστούργημα των δύο εταιρειών. Καθόλου τυχαίες λέξεις όμως, καθώς υποδηλώνουν ότι η χρήση του συγκεκριμένου οχήματος δεν θα είναι εφικτή για το ευρύ κοινό. Λίγο αναμενόμενο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, αφού μιλάμε για δύο θεμελιώδεις (η κάθε μία στον κλάδο της) εταιρείες, Porsche και Boeing, οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη ψηλά στην κατηγορία της οικονομικής κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος, σας παραθέτουμε τις δηλώσεις δύο ηγετικών μελών των δύο αυτών εταιρειών, του Εκτελεστικού συμβούλου για πωλήσεις και marketing στην Porsche, Detlev von Platen:

«Η Porsche θέλει να βελτιώσει την κατάστασή της ως κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων και να γίνει μια κορυφαία εταιρία premium μεταφορών. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα μετακινηθούμε και στην τρίτη διάσταση των ταξιδιών. Συνδυάζουμε τις δυνάμεις δύο κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως για να εξερευνήσουμε ένα πιθανώς σημαντικό κομμάτι της αγοράς του μέλλοντος».

αλλά και του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της Boeing NeXt, Steve Nordlund:

«Αυτή η συνεργασία βασίζεται στις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποδοτικό οικοσύστημα νέου είδους κυκλοφορίας και παρέχει μια δυνατότητα εξερεύνησης της ανάπτυξης ενός premium αστικού εναέριου οχήματος με μια εταιρία που ηγείται της αυτοκινητοβιομηχανίας».

 

Πηγές:

newsroom.porsche.com/

theverge.com/

robbreport.com/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νάντια Υφαντίδη

Απόφοιτη τμήματος οικονομικών επιστημών με πάθος τα αυτοκίνητα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;