Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας

Όταν ανοίγουμε την κουκούλα ενός αυτοκινήτου, υπάρχουν δύο τύποι επιπτώσεων που προκαλεί αυτή η ενέργεια. Το πρώτο και πιο συνηθισμένο είναι αυτό που μας οδηγεί στο να ελέγξουμε το επίπεδο λαδιού και να ολοκληρώσουμε το νερό. Αυτές είναι ενέργειες που κάνουμε σχεδόν αυτόματα, επειδή η ανάγκη σας είναι τόσο διαδεδομένη. Το δεύτερο είναι αυτό που φοβίζει. Εμφανίζεται συνήθως όταν το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Ο φόβος είναι ότι ο κινητήρας θα δυσλειτουργεί και η εικόνα που βλέπουμε μας οδηγεί να σκεφτούμε: πού θα πάει αυτός ο λαβύρινθος των τμημάτων;

Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να έχετε μια βασική γνώση για το πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο kινητήρας. Φυσικά, η εξειδικευμένη γνώση σχετικά με το θέμα παραμένει στον αξιόπιστο μηχανικό σας.

Ποια είναι η μηχανή αυτοκινήτου;

Η καρδιά του οχήματος σας είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση της ενέργειας σε κίνηση. Γι ‘αυτό, χρησιμοποιεί εσωτερική καύση, μετατρέποντας την καύση του καυσίμου στη δράση μετατόπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει σημασία το είδος του κινητήρα καύσης: σε όλες τις περιπτώσεις, θα απαιτούνται τρία βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του:

  • Αέρας;
  • Καύσιμα;
  • Σκανδάλη έκρηξης.

Αυτή η σκανδάλη μπορεί να παρασχεθεί από το μπουζί, αν είναι ένας κινητήρας κύκλου Otto (ο οποίος χρησιμοποιεί αιθανόλη ή βενζίνη). Σε αυτή την περίπτωση, απελευθερώνοντας σπινθήρα και δημιουργώντας την έκρηξη μέσα στον κύλινδρο. Οι κινητήρες ντίζελ, από την άλλη πλευρά, έχουν την έκρηξη που προκαλείται από υψηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με τη συμπίεση των αερίων μέσα στον κύλινδρο.

Το καύσιμο και ο αέρας αναμειγνύονται εισερχόμενοι στον κύλινδρο. Στη συνέχεια, έρχεται η συμπίεση: το μείγμα συμπιέζεται στο μέγιστο από την κίνηση του εμβόλου προς τα πάνω.

Στο τρίτο στάδιο συμβαίνει η έκρηξη, όταν η σκανδάλη θα οδηγήσει στην τελική φάση της κίνησης. Τα διογκωμένα αέρια ωθούν το έμβολο που τα συμπιέζει, δημιουργώντας την ενέργεια που ταξιδεύει μέσω των συνδετικών ράβδων, του στροφαλοφόρου άξονα, του κιβωτίου ταχυτήτων, μέχρι να φτάσει στους τροχούς. Αυτό που έχει απομείνει από αυτά τα αέρια εξέρχεται από την εξάτμιση.

Όταν πρέπει να αγοράσετε νέα εξαρτήματα κινητήρα αυτοκινήτου, ελέγξτε έξω: ανταλλακτικά αυτοκινήτων ηλεκτρονικό κατάστημα Rexbo.gr.

Γιατί δεν λειτουργεί ο κινητήρας για ένα καύσιμο σε άλλο;

Και η βενζίνη και η αιθανόλη είναι ικανές να προωθήσουν την καύση που απαιτείται για να παραγάγουν ενέργεια και να πάρουν το αυτοκίνητο να κινείται. Γιατί, όμως, ένας τύπος μηχανής δεν δέχεται τη χρήση διαφορετικών καυσίμων;

Η διαφορά οφείλεται στη σύνθεση των προϊόντων. Η βενζίνη απαιτεί λιγότερη θερμότητα για να εξατμίζεται και να αναμιγνύεται με τον αέρα. Η αιθανόλη, από την άλλη πλευρά, πρέπει να θερμανθεί περισσότερο για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, η χρήση βενζίνης, για παράδειγμα, σε μια μηχανή αλκοόλης, μπορεί να προκαλέσει το λεγόμενο “χτύπημα καρφίτσα”, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές για τον κινητήρα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;