Βρες την χώρα από την σημαία της.

SHARE

σημαία
Σε περίπτωση μάχης ή πολέμου, η σημαία θεωρείται το σημαντικότερο λάφυρο που μπορείς να αποκτήσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Ρωμαίοι, επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το πρώτο πράγμα που έκαναν σε μια μάχη, είναι να καταστρέψουν την σημαία των αντιπάλων. Αποτελεί σύμβολο έθνους και αναγνωριστικό του κράτους.

Άλλες, έχουν πάνω το εθνόσημο, άλλες κάποιο σύμβολο και κάποιες αποτελούνται μόνο από χρώματα ή σχήματα. Το σημαντικό όμως είναι, πως καμία σημαία, δεν δημιουργήθηκε τυχαία. Τα χαρακτηριστικά που έχει, περιγράφουν τα γεωγραφικά,  ιστορικά ή θρησκευτικά στοιχεία της χώρας.

Η Ελληνική σημαία, αποτελείται από εννέα οριζόντιες ισοπαχείς λωρίδες, όπου τα χρώματά τους είναι το λευκό και το κυανό. Οι λωρίδες αυτές, αντιστοιχούν στις συλλαβές της φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος». Αναπόσπαστο κομμάτι της σημαίας μας, αποτελεί ο λευκός σταυρός που δεσπόζει στην γωνία αυτής. Ο σταυρός αυτός, συμβολίζει την ορθόδοξη πίστη και τον Χριστιανισμό, που είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας μας.

Κάθε χώρα, έχει κατά καιρούς πολεμήσει και αγωνιστεί, για να κρατήσει ακλόνητο το ιερό αυτό σύμβολο, που είναι η σημαία. Με γνώμονα την ελευθερία της χώρας, αλλά και την διατήρηση των χαρακτηριστικών που ανέφερα πιο πάνω, έχουν γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι πόλεμοι. Κατά συνέπεια, κανείς δεν πρέπει να αγνοεί και να ατιμώνει ένα τέτοιο σύμβολο, καίγοντας, διαστρεβλώνοντας και αλλάζοντας τα χρώματα ή τα σύμβολά του. 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG