Βρες την χώρα από την σημαία της.

σημαία
Σε περίπτωση μάχης ή πολέμου, η σημαία θεωρείται το σημαντικότερο λάφυρο που μπορείς να αποκτήσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Ρωμαίοι, επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το πρώτο πράγμα που έκαναν σε μια μάχη, είναι να καταστρέψουν την σημαία των αντιπάλων. Αποτελεί σύμβολο έθνους και αναγνωριστικό του κράτους.

Άλλες, έχουν πάνω το εθνόσημο, άλλες κάποιο σύμβολο και κάποιες αποτελούνται μόνο από χρώματα ή σχήματα. Το σημαντικό όμως είναι, πως καμία σημαία, δεν δημιουργήθηκε τυχαία. Τα χαρακτηριστικά που έχει, περιγράφουν τα γεωγραφικά,  ιστορικά ή θρησκευτικά στοιχεία της χώρας.

Η Ελληνική σημαία, αποτελείται από εννέα οριζόντιες ισοπαχείς λωρίδες, όπου τα χρώματά τους είναι το λευκό και το κυανό. Οι λωρίδες αυτές, αντιστοιχούν στις συλλαβές της φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος». Αναπόσπαστο κομμάτι της σημαίας μας, αποτελεί ο λευκός σταυρός που δεσπόζει στην γωνία αυτής. Ο σταυρός αυτός, συμβολίζει την ορθόδοξη πίστη και τον Χριστιανισμό, που είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας μας.

Κάθε χώρα, έχει κατά καιρούς πολεμήσει και αγωνιστεί, για να κρατήσει ακλόνητο το ιερό αυτό σύμβολο, που είναι η σημαία. Με γνώμονα την ελευθερία της χώρας, αλλά και την διατήρηση των χαρακτηριστικών που ανέφερα πιο πάνω, έχουν γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι πόλεμοι. Κατά συνέπεια, κανείς δεν πρέπει να αγνοεί και να ατιμώνει ένα τέτοιο σύμβολο, καίγοντας, διαστρεβλώνοντας και αλλάζοντας τα χρώματα ή τα σύμβολά του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;