Πόσο καλή ορθογραφία ξέρεις; (1)

ορθογραφίαΑπό την πρώτη μέρα που πήγες στο σχολείο, ο δάσκαλός σου επισήμανε πόσο σημαντική είναι για  για τον γραπτό λόγο η σωστή ορθογραφία των λέξεων. «Υ», «η»,«ι», «ει»,«οι», «ω» και «ο», βασάνιζαν καθημερινά το μυαλό σου. Παρόλα αυτά μεγαλώνοντας, είδες πως η ορθογραφία είναι απαραίτητη και αν μάθεις μια φορά να γράφεις σωστά, δεν το ξεχνάς ποτέ!

Γι’ αυτό λοιπόν, για σήμερα σου έχω το ιδανικό κουίζ για να τσεκάρεις τις γνώσεις σου. Μαζί με την Γιώτα Γιαννακοπούλου, ετοιμάσαμε λίγες ερωτήσεις που συμπεριλαμβάνουν λέξεις που χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ζωή. Ναι, καλά άκουσες! Δεν θα σε ρωτήσουμε πως γράφεται το «ζνίχι» ή η λέξη «βουστροφηδόν». Οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την ορθογραφία λέξεων που όλοι ξέρουμε να λέμε, αλλά λίγοι να τις γράφουμε! 

Έτοιμος για το κουίζ παγίδα για την ελληνική γλώσσα; Γύρνα πίσω το χρόνο και επικεντρώσου στην αντιγραφή και την ορθογραφία που έκανες καθημερινά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Φέρε στο μυαλό σου τους κανόνες τις γραμματικής και είσαι έτοιμος να παίξεις!

Εσύ, πόσο καλή ορθογραφία ξέρεις; Το μόνο που χρειάζεται για να απαντήσεις την ερώτηση, είναι να παίξεις το παρακάτω κουίζ και να μας γράψεις το σκορ σου στα σχόλια!
Καλή Επιτυχία!

*Ευχαριστώ την Γιώτα Γιαννακοπούλου για την βοήθειά της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;