Πόσο καλά γνωρίζεις τους Έλληνες συγγραφείς;

συγγραφείςΗ τηλεόραση και τα social media καθημερινά κατακλύζουν τον κόσμο και γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο της ημέρας μας. Όλως παραδόξως βέβαια, υπάρχουμε και εμείς οι «κλασικοί» που θα αλλάζαμε όλα τα παραπάνω για την συντροφιά ενός καλού βιβλίου. Δεν μας απασχολεί αν το υπογράφουν Έλληνες ή ξένοι συγγραφείς, αρκεί να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή και να σε ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του.

Λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτικά, βιογραφίες… Ένα σωρό κατηγορίες! Αν τις πολλαπλασιάσουμε με τους συγγραφείς και υπολογίσει κανείς τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους, φαντάσου πόσα εκατομμύρια βιβλία μας περιμένουν για διάβασμα. Μόνο στην ιδέα νιώθω ευτυχισμένη! Θα μου πει κάποιος τώρα, καλά με τόσα πολλά βιβλία πως να βρω τι να διαβάσω; Δεν λέω, έχεις δίκιο, αλλά τι νομίζεις ότι κάνουμε εμείς εδώ; Μα φυσικά, διευκολύνουμε την επιλογή σου. Η ομάδα του βιβλίου  σου προτείνει τα καλύτερα διαχρονικά βιβλία, αλλά και καινούριες εκδόσεις. Διαβάζει και σου συνιστά όλα όσα θεωρεί πως σου ταιριάζουν αλλά μέσα από τους διαγωνισμούς της βοηθάει και εσένα που πιθανόν να μην έχεις την ικανότητα να αγοράσεις το βιβλίο της αρεσκείας σου.

Εκτός από την στήλη του βιβλίου όμως και τα κουίζ προσπαθούν να σε μυήσουν στον μαγικό χώρο του βιβλίου. Ξεκινήσαμε ρωτώντας σε τους συγγραφείς ενώ τώρα θα σε “εξετάσουμε” πάνω στους Έλληνες συγγραφείς. Αυτούς που μας ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους μέσα από την ελληνική γλώσσα στα δικά τους μονοπάτια.

Πάμε να παίξουμε λοιπόν και καλή επιτυχία!

Το παρακάτω κουίζ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Στέλλα Γιαννοπούλου την οποία ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά που μου προσέφερε για άλλη μια φορά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;