Διάσημοι συγγραφείς: Μπορείς να τους αναγνωρίσεις;

Διάσημοι συγγραφείς

 

Διάσημοι συγγραφείς είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι με τη συγγραφική τους δεινότητα, που τους επέτρεψε τη δημιουργία δυνατών λογοτεχνικών χαρακτήρων, καθηλωτικών ιστοριών κι αψεγάδιαστων πλοκών, κατόρθωσαν το δισεπίτευκτο της συγγραφικής αναγνώρισης, χαράζοντας με ανεξίτηλο τρόπο το όνομά τους στο καμβά της παγκόσμιας ιστορίας της λογοτεχνίας. Η ευρεία επιτυχία τους, βέβαια, συνοδεύτηκε από ένα αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή τους. Ο τόπος καταγωγής τους ή και διαμονής τους, τα παιδικά τους χρόνια, το οικογενειακό περιβάλλον τους, ακόμα κι η προσωπική τους ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των μελετητών του έργου τους όσο και των θαυμαστών τους.

Διάσημοι συγγραφείς, επομένως, είναι εκείνοι που πλέον καθίστανται ακόμη και φυσιογνωμικά οικείοι, αφού και στην περίπτωση που δεν έχουμε διαβάσει κάποιο βιβλίο τους, η προβολή τους είτε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είτε μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν αρκετή για να μας οικειοποιήσει με την εξωτερική εικόνα τους, εγείροντας την φαντασία μας και ωθώντας την στη σκέψη της στιγμής που αυτά τα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έπιαναν με το αγκίστρι που ονομάζεται νους, πρωτοποριακές ιδέες, μετουσιώνοντάς τες σε προσεγμένο λογοτεχνικό λόγο.

Στο παρόν quiz σου δίνονται φωτογραφίες ορισμένων μονάχα διασήμων συγγραφέων, των οποίων το όνομα πρέπει να μαντέψεις, επιλέγοντας κάποιο από τα προτεινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος συγγραφέας είναι μόνο από μια φωτογραφία του;

Πάμε να παίξουμε, λοιπόν, και καλή τύχη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Λόνδου

Γεννημένη το '99 στην Χαλκιδική, αντικείμενο σπουδών μου η φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεγάλη μου λατρεία... τα βιβλία. Βιβλία κοινωνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχόμενου πάντοτε κέρδιζαν το ενδιαφέρον μου, μα φυσικά σχέση ζωής μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η λογοτεχνία, που με το μαγικό της τρόπο καταφέρνει κάθε στιγμή να με ταξιδεύει.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;