Βιβλίο: Εσύ τι τύπος αναγνώστη είσαι;

Σε περίπτωση που έχετε το AdBlock ενεργοποιημένο, ενδέχεται να μην σας εμφανίζει τη δημοσκόπηση. Παρακαλούμε κάντε το disable ή προσθέστε το MAXMAG  στη whitelist ώστε να μπορέσετε να πάρετε μέρος κανονικά.

 

Μία λέξη, χίλιες εικόνες, εκατομμύρια συναισθήματα! Ένας μαγικός κόσμος, κρυμμένος μέσα σε σελίδες και αράδες. Χαρακτήρες που πλάθεις με το νου σου, ενώ ο διπλανός σου τους τους φαντάζεται τελείως διαφορετικούς. Άλλες εποχές, γεμάτες ρετρό αναφορές και τοπία. Γνώση και επιστήμη καταγεγραμμένες ακόμη και για τον πιο απλό αναγνώστη. Πόσα ακόμη θα μπορούσαν να περιγράψουν ένα βιβλίο! Είναι αναρίθμητα και δεν θα έφταναν όλες οι σελίδες του κόσμου!

Πόσα βιβλία διαβάζουμε και γιατί τα επιλέγουμε;

Αλήθεια, το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα πόσο συχνά διαβάζει λογοτεχνικά -και μη- βιβλία; Αποτελεί συνήθεια ή έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας; Έπειτα, όταν κάποιος επιλέξει ένα βιβλίο, ποιος είναι ο λόγος; Του άρεσε η υπόθεση; Διαβάζει φανατικά τα βιβλία κάποιου συγγραφέα; Ή μήπως το μάρκετινγκ παίζει κι εδώ σπουδαίο ρόλο;

Ξένοι ή Έλληνες συγγραφείς και τι είδους βιβλία;

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση είδαμε ότι το κοινό προτιμάει τον ξένο κινηματογράφο. Άραγε αυτό ισχύει και για τα βιβλία; Προτιμούνται οι ξένοι συγγραφείς ή η ελληνική λογοτεχνία έχει πάρει τα ινία; Η ώρα της αλήθειας ήρθε και για το είδος των βιβλίων που διαβάζουμε. Μυθιστορήματα, αστυνομικά, επιστημονικά, βιβλία φαντασίας ή όλα τα προαναφερθέντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινηματογράφος ή βιβλίο; Βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο;

Συνήθως όταν το αγαπημένο μας βιβλίο γίνεται ταινία, απογοητευόμαστε. Κάτι ότι είχαμε φανταστεί τους ήρωες διαφορετικούς, κάτι που η διάρκεια της ταινίας δεν επιτρέπει να μεταφερθούν στην οθόνη οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά στο βιβλίο και ναι, χάσαμε τον χρόνο μας! Ισχύει αυτό όμως ή όχι; Επίσης, ποια είναι η σχέση μας με τις δημόσιες βιβλιοθήκες; Δανειζόμαστε βιβλία ή τα αγοράζουμε από το βιβλιοπωλείο; Ο δανεισμός βιβλίων είναι μία συνήθεια πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Για να ανακαλύψουμε τι γίνεται με τη χώρα μας!

Η δημοσκόπηση του MAXMAG:

Aυτή την εβδομάδα το MAXMAG θέλει τη γνώμη σου για το βιβλίο. Τι τύπος αναγνώστη είσαι; Τι είδους βιβλία διαβάζεις; Τι πιστεύεις για το βιβλίο και την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη; Απάντησε στην δημοσκόπηση και ανακάλυψε τη γνώμη του κοινού για το βιβλίο!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αύρα Μπακούρου

Mε λένε Αύρα και μου αρέσει να γράφω. Για ό,τι εξάπτει την περιέργειά μου! Από μικρή θεωρούσα πως η αποτύπωση των σκέψεων στο χαρτί είναι η καλύτερη έκφραση του ανθρώπου. Παράλληλα αγαπώ να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα. Λατρεύω τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Παρότι έχω αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, οι σπουδές για μένα δεν τελειώνουν ποτέ καθώς συνεχώς προσανατολίζομαι σε κάτι νέο. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω την αγάπη μου για την εθελοντική προσφορά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;