Οι φοιτητές χρησιμοποιούν τα Social Media στην εξεταστική.

εξεταστική

Στη δημοσκόπηση που έλαβε μέρος τις προηγούμενες μέρες, παρουσιάσαμε 4 ερωτήματα, στα οποία περιμέναμε απάντηση από το φοιτητικό κοινό. Αυτά, αφορούσαν την πιο δύσκολη περίοδο των νεανικών χρόνων, την εξεταστική περίοδο. Τότε που ο σωστός φοιτητής καλείται να βγάλει ύλη 6 μηνών σε ένα βράδυ. Να δώσει αρκετά μαθήματα σε μικρό χρονικό διάστημα και να βγει νικητής για να μην χάσει τον αγαπημένο Σεπτέμβριο, αν και συνήθως όλοι πιστεύουν ότι οδεύουν προς τα εκεί.

Τι ψήφισαν οι φοιτητές:

Στη δημοσκόπηση του MAXMAG για την εξεταστική περίοδο, ανταποκρίθηκαν 900 άτομα.

Στην ερώτηση για το πόσο χρονικό διάστημα πριν την εξεταστική ξεκινάει διάβασμα ο φοιτητής, οι απαντήσεις αμφιταλαντεύονται, όμως προηγείται με 27% το « 2-3 εβδομάδες πριν».  Κάτι το οποίο αναιρεί αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για το διάβασμα της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει φως στο τούνελ τελικά.

Στη δεύτερη ερώτηση για το πού προτιμάνε οι φοιτητές να διαβάζουν,  η απάντηση «στο σπίτι» υπερτερεί με 87%. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο. Διάβασμα στο σπίτι, με χαλαρή μουσική και ζεστό ρόφημα. Μάλλον, ήταν μια απάντηση που δε περιμέναμε, καθώς οι λέσχες είναι γεμάτες με φοιτητόκοσμο που απολαμβάνει τον καφέ του πάνω από άπειρες σημειώσεις. Ή ίσως οι σημειώσεις είναι για εφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επόμενη ερώτηση «Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής, πόσες ώρες διαβάζεις κατά μέσο όρο;» επικρατεί το 4-6 ώρες, με ποσοστό 46%. Και πόσο παραπάνω πιά;  Είναι το πιο σεβαστό διάβασμα που μπορείς να κάνεις. Χωρίς να εξαντλείσαι, σημειώνοντας τα σημαντικά και έχοντας την πεποίθηση ότι αυτά θα πέσουν.

Στην τελευταία ερώτηση «Θα περιορίσεις το χρόνο που ασχολείσαι με τα Social Media;» έγινε η έκπληξη. Όλοι πιστεύαμε πως το ΟΧΙ θα κέρδιζε με τεράστια διαφορά. Οι φοιτητές αποφάσισαν λοιπόν ΟΧΙ, αλλά με μόλις 55%! Γιαυτό ας μη λέμε ψέματα μεταξύ μας. Οι φωτογραφίες από καφέ μπροστά από οθόνες υπολογιστή, μαρτυρούν την αλήθεια. Ακόμα υπάρχουν στο Instagram!

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του MAXMAG, οι φοιτητές αρχίζουν διάβασμα 2-3 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις. Το σύνολο προτιμάει να διαβάζει σπίτι και 4-6 ώρες την ημέρα. Και τέλος, οι μισοί περίπου μειώνουν τις σχέσεις τους με τα social media και οι άλλοι μισοί δεν δέχονται να μην ανεβάσουν story στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;