Πώς αντιμετωπίζει ο φοιτητής την εξεταστική περίοδο;

Κάθε φοιτητής στο άκουσμα της λέξης αυτής χάνει τον ύπνο του και όχι άδικα! Μιλάμε για την εξεταστική περίοδο που για άλλη μία φορά έφτασε. Άραγε  ο Έλληνας φοιτητής μελετά μεθοδικά σε κάποια βιβλιοθήκη ή μήπως διαβάζει ένα βράδυ πριν την εξέταση του μαθήματος;  Μειώνει την παρουσία του στα Social Media ή τα χρησιμοποιεί όσο και πριν; Πόσες ώρες διαβάζει; Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία. Βέβαια σημαντικός και καθοριστικός παρονομαστής είναι το πόσο πιστεύει ο κάθε φοιτητής στον εαυτό του και στην προσπάθεια που καταβάλει.

H καλή διατροφή και φυσική κατάσταση βοηθούν στη διαύγεια του νου. Πολλοί πιστεύουν πως το ίδιο αποτελεσματική είναι η μουσική κατά τη διάρκεια του διαβάσματος. Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για να βοηθήσουν τους φοιτητές και να τους δώσουν μερικά tips ώστε να πάρουν ιδέες. Παρόλα αυτά, καθένας είναι διαφορετικός και πρέπει να ανακαλύψει ο ίδιος τι τον βοηθάει και τι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα οργανωμένο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει κάθε φοιτητή να αποφύγει την αναστάτωση της τελευταίας στιγμής.

Σίγουρα η οικογένεια, τα σχολικά χρόνια και οι γενικότερος τρόπος ζωής παίζουν μεγάλο ρόλο στις συνήθειες που υιοθετεί κανείς, ακόμη και στην εξεταστική περίοδο. Αυτό σχετίζεται με την αντιγραφή και τα γνωστά σε όλους σκονάκια, όπου πολλοί φοιτητές καταφεύγουν ως λύση ανάγκης της τελευταίας στιγμής. Άλλοι πάλι καταφεύγουν σε αυτή τη λύση πριν καν προσπαθήσουν να στηριχτούν στο δικό τους διάβασμα.

Φοιτητής και εξεταστική περίοδος:

Σε όποιο προφίλ φοιτητή κι αν ανήκεις, απάντησε στη δημοσκόπηση του MAXMAG για να ανακαλύψεις κι εσύ τις συνήθειες του μέσου Έλληνα φοιτητή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αύρα Μπακούρου

Mε λένε Αύρα και μου αρέσει να γράφω. Για ό,τι εξάπτει την περιέργειά μου! Από μικρή θεωρούσα πως η αποτύπωση των σκέψεων στο χαρτί είναι η καλύτερη έκφραση του ανθρώπου. Παράλληλα αγαπώ να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα. Λατρεύω τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Παρότι έχω αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, οι σπουδές για μένα δεν τελειώνουν ποτέ καθώς συνεχώς προσανατολίζομαι σε κάτι νέο. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω την αγάπη μου για την εθελοντική προσφορά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;