Πλούσιο γεύμα για πρωινό προτιμά η πλειοψηφία

πλούσιο γεύμα

Στη προηγούμενη δημοσκόπηση ζητήσαμε να μάθουμε τις διατροφικές σας συνήθειες. Εσείς απαντήσατε και σήμερα θα δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Έχετε ένα πλούσιο γεύμα διατροφικά;

Στην πρώτη ερώτηση της δημοσκόπησης, ζητήσαμε να μάθουμε πόσο συχνά την εβδομάδα καταναλώνετε Junk food. Ναι, τα σουβλάκια, τα πιτόγυρα (Ακούτε Αθηναίοι;) και τις πίτσες εννοούμε. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η απάντηση : 1-2 φορές το πολύ με ποσοστό 49% . Έπειτα το 31% λέει ότι παραγγέλνει σπάνια, το 16% 3-4 φορές και το 4% πάνω από 4. Παιδιά, ξεκάθαρα υποστηρίζω τους τελευταίους. Όπως λένε οι σουβλατζίδες «Αν δε πεινάσεις εσύ, θα πεινάσουμε και οι δυο μας».

Στην δέυτερη ερώτηση αναφερθήκαμε στο πρωινό και τι περιλαμβάνει αυτό. Προς μεγάλη μας έκπληξη το 57% απάντησε πως το πρωινό τους περιλαμβάνει ένα πλούσιο γεύμα σε ενέργεια και βιταμίνες από δημητριακά, γάλα και χυμό. Το 19% είπε την αλήθεια, πίνει μόνο καφέ. Το 13% είπε πως δεν έχει χρόνο για πρωινό και 11% τρώει κρουασάν και τυρόπιτες. Και τώρα απορώ: Το 57% νομίζετε πως το τοστ και ο ελληνικός είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά; Επειδή παιδιά, στην ίδια χώρα ζούμε. Ας μην γελιόμαστε. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας τουλάχιστον.

Η επόμενη ερώτηση περιλαμβάνει τον εφιάλτη του κάθε μικρού παιδιού. Τρως τακτικά φρούτα, λαχανικά και όσπρια;  Το 60% απάντησε πως τρώει τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα και μπράβο τους. Είναι πλούσιο γεύμα τα λαχανικά φυσικά. Το 30% ακολουθεί καταναλώνοντας τα προαναφερόμενα 1-2 φορές την εβδομάδα. Το 7% πολύ σπάνια και το 3% τρώει τακτικά φρούτα, λαχανικά και όσπρια 3-4 φορές το μήνα.

Η τελευταία ερώτηση ήταν σχετικά με το πόσο συχνά μέσα στην εβδομάδα το γεύμα περιλαμβάνει κρέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 55% καταναλώνει τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα κρέας και πολύ καλά κάνει. Το 28% καταναλώνει 1-2 φορές κρέας μέσα στην εβδομάδα και το 4% πολύ σπάνια καταναλώνει κρέας. Και για κλείσιμο της απάντησης , το 3% δεν τρώει καθόλου κρέας επειδή είναι Vegan/Vegeterian κλπ..

Καταλήγουμε στο ότι το πρωινό είναι ένα πλούσιο γεύμα σε βιταμίνες, οι παραγγελίες είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, Το 60% τρώει 2-3 φορές την εβδομάδα φρούτα κλπ.. Και τέλος, κρέας καταναλώνει το κοινό τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Ραντεβού στην επόμενη δημοσκόπηση.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;