Ο κόσμος λέει ναι στην νομιμοποίηση της κάνναβης!

SHARE

κάνναβης

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε μια δημοσκόπηση σχετικά με ένα φλέγον θέμα: την νομιμοποίηση της κάνναβης. Ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει όπως συνήθως σε 4 ερωτήσεις οι οποίες καλύπτουν πλήρως το θέμα. Ο καθένας έδωσε την απάντησή του πάνω σε αυτό το «καυτό» θέμα με τις οποιεσδήποτε γνώσεις του. Ας τα δούμε.

1η ερώτηση

Συμφωνείς με την νομιμοποίηση της κάνναβης;

Εδώ το συντριπτικό 77% κατέπνιξε τις άλλες 2 απαντήσεις. 19% απάντησε : ναι , αλλά μόνο για θεραπευτική χρήση και μόνο το 4% απάντησε αρνητικά. Απ, ότι φαίνεται ο κόσμος επιθυμεί την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

2η ερώτηση

Πιστεύεις ότι είσαι πλήρως ενημερωμένος για τους κινδύνους και τα οφέλη της;

Σε αυτή την ερώτηση το 74% απάντησε θετικά. Το 23% γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και μόλις το 3% απάντησε αρνητικά. Εδώ όλο και κάποιες αμφιβολίες θα έχει ο κάθε αναγνώστης που θα αναρωτηθεί : «μα καλά, γνωρίζουν τα πάντα για την κάνναβη; Είναι δυνατόν ή μόνο το λένε για να πραγματοποιηθεί η αποποινικοποίηση της ;» Στον μέσο αναγνώστη μάλλον ανήκω και εγώ.

3η ερώτηση

Εδώ ζητήσαμε από τον κόσμο να μας απαντήσει στο ποιοι πιστεύει ότι είναι οι λόγοι της νομιμοποίησης της.

Το 27 % απάντησε : οικονομικοί/εμπορικοί. Το 14% : θεραπευτικοί/φαρμακευτικοί. Το 3 % απάντησε : οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τα τελευταία έτη. Και το 56% όπως ήταν αναμενόμενο απάντησε : όλα τα παραπάνω.

4η ερώτηση

Εδώ ζητήσαμε από το κοινό να μας απαντήσει αν θεωρεί πιο επιβλαβής για την υγεία την κάνναβη ή το αλκοόλ.

Μόνο το 9% θεωρεί την κάνναβη πιο επιβλαβής και όπως σωστά μαντέψατε το 91% απάντησε το αλκοόλ. Θα λέγαμε ότι δεν διαφωνούμε μαζί τους.

Advertisement

Τελικά συμπεραίνουμε ότι ο κόσμος επιθυμεί την αποποινικοποίηση της κάνναβης και όχι για μόνο ιατρικούς λόγους καθώς το 74% θεωρεί ότι είναι πλήρως ενημερωμένο για τους κινδύνους και τα οφέλη της. Επίσης το σύνολο την θεωρεί πιο υγιεινή από το αλκοόλ.

Advertisement

Τα λέμε στην επόμενη δημοσκόπηση.

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος,βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG