Εμπρησμοί, έλλειψη παιδείας και ευθύνη στην πολιτεία για τις πυρκαγιές.

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγιες
πυρκαγιές

Εμπρησμοί, έλλειψη παιδείας και ευθύνη στην πολιτεία για τις πυρκαγιές.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι παραλίες γεμίζουν κόσμο, τα πάρτι γίνονται όλο και περισσότερα.. τι ξέχασα, τι ξέχασα, α ναι, τις πυρκαγιές.  Σταθερές εκεί κάθε χρόνο, δε μας εγκαταλείπουν ποτέ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ρωτήσαμε 3 ερωτήσεις το κοινό μας ( δηλαδή εσάς) σχετικά με το επίκαιρο θέμα των πυρκαγιών και σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε τις απαντήσεις σας.

1η ερώτηση :  Θεωρείς ότι οι πυρκαγιές στη χώρα μας οφείλονται σε οργανωμένους εμπρησμούς;

Σε αυτήν την ερώτηση η απάντηση «Ναι..» έσπασε τα κοντέρ καθως την επέλεξε το 75%. Το 14 % δεν είναι σίγουρο, ίσως να μη θέλει να καταλογίσει ευθύνες και το 11% θεωρεί πως οφείλονται περισσότερο στην αμέλεια.

2η ερώτηση : Ποιός ευθύνεται για το μέγεθος της καταστροφής;

Εδώ το 37% υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν επαρκή προληπτικά μέτρα, το 7% ρίχνει την ευθύνη στην έλλειψη συντονισμένης δράσης και το 4% στις καιρικές συνθήκες..  Η πλειοψηφία πάντως , το 52 % υποστηρίζει ότι φταίνε όλα τα παραπάνω για το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές.

3η ερώτηση :  Ποιος πιστεύεις έχει την κύρια ευθύνη ;

Βαρύ πράγμα οι ευθύνες όμως και αυτές πρέπει κάπου να τις ρίξουμε. Το 29 % πιστεύει πως υπάρχει έλλειψη οικολογικής και περιβαλλοντικής παιδείας και το 12% ρίχνει ευθύνη στην πολιτεία. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία, το 59% ρίχνει την ευθύνη και στην έλλειψη οικολογικής και περιβαλλοντικής παιδείας αλλά και στην ίδια την πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δική μου άποψη είναι πως ( όχι δε με ρώτησε κανένας) , κάθε πολίτης έχει ευθύνη. Ευθύνη να προστατέψει το περιβάλλον, γιατί και το περιβάλλον τον προστατεύει. Οπότε αυτό το καλοκαίρι ας αλλάξουμε λίγο. Βάλε μια πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σου, δίπλα στο κάθισμα και πέτα εκεί τα σκουπίδια σου, την γόπα σου και το μπουκάλι το γυάλινο. Μην ανάψεις φωτιά άμα φυσάει, μια σπίθα είναι ικανή να κάνει την ζημιά. Πρόσεχε τι κάνεις και άμα δεις φωτιά ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Σώσε το σπίτι σου, σώσε το περιβάλλον.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;