Αφιερώνουμε καθημερινά 4-6 ώρες στα Social Media

SHARE

.,social media

 

Τα Social Media είναι εδώ και μερικά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Καθένας από εμάς, από το πρωί που ξυπνάει , μέχρι το βράδυ πριν κοιμηθεί, επισκέπτεται όλες τις εφαρμογές που διαθέτει το κινητό του. Ή  σχεδόν όλες.

Τα αποτελέσματα:

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του περιοδικού αφορούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω, θα παραθέσουμε τα αποτελέσματά που προέκυψαν από τις δικές σας ψήφους.

Στην πρώτη ερώτηση « Πόσες ώρες την ημέρα ξοδεύει ο χρήστης στα Social Media» το 39% απάντησε 4-6 ώρες ενώ σχετικά και υψηλό ήταν το ποσοστό των ατόμων που ξοδεύουν 1-3 ώρες, το οποίο ανερχεται στο 30%. Να σας πιστέψουμε;

Στην ερώτηση για το αν η ενασχόληση με τα social media αποσπάει χρόνο, το 41% απάντησε ότι ορισμένες φορές τους αποσπάει χρόνο και το 38% απάντησε ναι. Ειλικρινείς απαντήσεις.

Στην επόμενη ερώτηση, φάνηκε από τις απαντήσεις ότι γίνεται χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πολλές λειτουργίες και όχι για μεμονωμένες. Έτσι τα Social Media χρησιμοποιούνται κυρίως  για επικοινωνία με φίλους. Όμως, το 54% τα χρησιμοποιεί για επικοινωνία, ανάρτηση φωτογραφιών, τραγουδιών, ενημέρωση για νέα προϊόντα και  ανάγνωση άρθρων!

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το Facebook/Messenger με ποσοστό 67%. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δε ήταν αναμενόμενο. Το Ιnstagram ακολουθεί με 32%. Ίσως  περιμέναμε ότι το δεύτερο  θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό.

Στην τελευταία ερώτηση για το αν τα Social Media  ωφελούν τις ανθρώπινες σχέσεις, το 84% απάντησε ναι αλλά με σωστή χρήση και με μέτρο.

Advertisement

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο μέσος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξοδεύει 4-6 ώρες καθημερινά σε αυτά. Η εφαρμογή που υπερτερεί σε χρήση είναι το Facebook . Ορισμένες φορές τα Social Media αποσπούν του χρήστες από τις ασχολίες τους. Τέλος, γίνεται χρήση τους για πολλές λειτουργίες και όχι μόνο για επικοινωνία.

Τα μέσα αυτά βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και με τη σωστή χρήση τους μπορούν να φανούν αρκετά ωφέλιμα για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τα λέμε στην επόμενη δημοσκόπηση.

 

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος,βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG