Όλα όσα ήθελες να μάθεις για την αγορά Bitcoin: Όλη η Αλήθεια από τους Ειδικούς

Έχει περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Bitcoinαπό τον άνθρωπο-μυστήριο, SatoshiNakamoto.Πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι είναι Nakamoto, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια για το αν πρόκειται για μεμονωμένο άτομο ή για ομάδα που δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο κρυπτονόμισμα στην ιστορία.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία του Bitcoinξεκινά με το νόμισμα να έχει σχεδόν μηδενική αξία και να χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγής για εμπόριο ναρκωτικών ή άλλων ειδών παράνομου εμπορίου. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η αγορά Bitcoin εκτοξεύτηκε και έφτασε να αξίζει σχεδόν είκοσι χιλιάδες δολάρια το ένα, για να χάσει αργότερα το 75% της αξίας του.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι είναι το Bitcoin, ποια είναι η συναρπαστική του ιστορία και πως εσύ μπορείς να ωφεληθείς από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι το Bitcoin;

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Bitcoinέφερε την επανάσταση στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, καθιερώνοντας νέα δεδομένα για τις onlineσυναλλαγές και ανοίγοντας το δρόμο για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι μετά την εμφάνιση του Bitcoinεμφανίστηκαν περισσότερα από 1500 κρυπτονομίσματα, δίνοντας το έναυσμα για μια νέα εποχή στις οικονομικές συναλλαγές.

Πρόκειται για αποκεντρωμένο ηλεκτρονικό νόμισμα ανοιχτού κώδικα και σύστημα πληρωμών peer-to-peer, το οποίο διαχειρίζεται υπό καθεστώς κρυπτογραφίας. Μια από τις βασικές διαφορές του Bitcoinμε τα κλασικά νομίσματα είναι ότι το Bitcoinδεν κυκλοφορεί ούτε σε χαρτονόμισμα, ούτε και σε κέρμα – ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο ψηφιακό κρυπτονόμισμα, το οποίο δεν έχει υλική υπόσταση και φυλάσσεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας εντυπωσιακά αυξανόμενος αριθμός ιδιωτών, αλλά και επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν bitcoinγια τις συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων τους. Στη λίστα βλέπουμε επιχειρήσεις, όπως onlineπλατφόρμες και υπηρεσίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ακόμα και γραφεία νομικών υπηρεσιών. Παρόλο που το bitcoinαποτελεί έναν καινούριο παίκτη στη χρηματοοικονομική αγορά, η ανάπτυξή του είναι ραγδαία. Επίσης, όσο αυξάνονται οι χρήστες και οι συναλλαγές, τόσο μεγαλύτερη εξέλιξη βλέπουμε στο λογισμικό και τις λειτουργίες του bitcoin.

6+1 Πλεονεκτήματα του Bitcoin

  1. Απόλυτη ελευθερία και ευελιξία – οι χρήστες μπορούν να κάνουν συναλλαγές με bitcoin από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε μέρα και ώρα, μόνο με τη χρήση του Ίντερνετ και ενός προγράμματος.
  2. Οι συναλλαγές με bitcoin βασίζονται στην επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών,δεν υφίστανται κεντρικό έλεγχο και πραγματοποιούνται μόνο μέσω του διαδικτύου.
  3. Υπάρχουν συστήματα υπολογιστών που «χαρίζουν» την ισχύ του επεξεργαστή τους στο Bitcoinδίκτυο. Τα συστήματα αυτά δημιουργούν bitcoinκρυπτονομίσματα, η λεγόμενη «εξόρυξη Bitcoin», εμποδίζουν επιθέσεις στο δίκτυο και ελέγχουν την εγκυρότητα των bitcoinσυναλλαγών (προαιρετικά).
  4. Η δημιουργία bitcoinνομισμάτων δεν είναι ανεξέλεγκτη, για να αποφευχθούν φαινόμενα πληθωρισμού, τα οποία θα μείωναν την αξία του κρυπτονομίσματος.
  5. Η προμήθεια για μεταφορά bitcoinαπό λογαριασμό σε λογαριασμό είναι μηδενική ή εξαιρετικά χαμηλή. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν κάποιο τέλος για να έχουν προτεραιότητα και να να πετύχουν γρηγορότερη πραγματοποίηση της συναλλαγής.
  6. Ευκολία πληρωμών – είναι πολύ ευκολότερο να κάνεις συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων με bitcoin, παρά με τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμών, όπως πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογής bitcoinπορτοφολιού, στο κινητό ή τον υπολογιστή του χρήστη.
  7. Καλή ευκαιρία επένδυσης – τον τελευταίο χρόνο η ανοδική πορεία του bitcoinείναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες σε όλο τον κόσμο να κάνουν επενδύσεις σε bitcoin. Προτού κάνετε κάποια επένδυση, υπολογίστε το ρίσκο.

Πως και που να αγοράσεις Bitcoin

Η ερώτηση «από που να αγοράσω bitcoin» είναι μια από τις πρώτες και πιο εύλογες ερωτήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος, που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τον άκρως ενδιαφέρων κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Ο συνηθέστερος και συνήθως ασφαλέστερος τρόπος να αγοράσει κάποιος κρυπτονόμισμαείναι να κάνει αγορά bitcoin σε ειδικές online πλατφόρμες, οι οποίες ονομάζονται ανταλλακτήρια. Οι πλατφόρμες αυτές υποστηρίζουν πληρωμές μέσω τραπεζικού εμβασμάτος ή/και χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες πλατφόρμες στην αγορά και έχεις πολλές επιλογές στη διάθεσή σου, για να διαλέξεις την πλατφόρμα bitcoin που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σου.

Εμείς από την μεριά μας, προτείνουμε την πλατφορμα της Binance που ειναι ο ασφαλέστερος τρόπος αγοράς Bitcoin στην τιμή που πραγματικά βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Από την ίδια πλατφόρμα μπορείτε να αγοράσετε και τα περισσότερα και δημοφιλέστερα άλλα κρυπτονομίσματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πλατφόρμες bitcoinπ αρέχουν λεπτομερείς και ακριβείς οδηγίες, που μπορούν να σε κατατοπίσουν πλήρως και κάνουν την αγορά bitcoin μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσείς είναι να επιλέξεις τη δική σου πλατφόρμα για αγορά bitcoinκαι να αρχίσεις να κάνεις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Για την ασφαλέστερη αγορά Bitcoin μπορείτε να εξερευνήσετε την πλατφόρμα της Binance: εδώ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;