Ποιος είναι και τι κάνει ο «Αρωγός»

Η πραγματικά πολύ μεγάλη ανταπόκριση και συμπαράσταση των συνανθρώπων μας εντός και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς και το συγκινητικό ενδιαφέρον τους για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη δικαίωσε τους στόχους και τις προσπάθειες μιας ομάδας νέων ανθρώπων.

Δεν μπορούσαν να μείνουν απαθείς με τη δυστυχία, τις ανάγκες και την απελπισία τόσων ανθρώπων γύρω τους. Είναι μια ομάδα εθελοντών που με φιλότιμο, εντιμότητα και ευσυνειδησία ξεκίνησαν μια προσπάθεια συγκέντρωσης αγαθών που οι συνάνθρωποι μας προσέφεραν.

Προσπαθούμε καθημερινά να συγκεντρώσουμε, να συντονίσουμε, να προωθήσουμε και να διανείμουμε όλα τα προσφερόμενα είδη σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Η σημαντική αυτή προσπάθεια αυτής της ομάδας νέων εθελοντών αναγνωρίστηκε σύντομα. Η συμμετοχή του κόσμου στο έργο της αύξησε τις υποχρεώσεις της και οδήγησε στη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΡΩΓΟΣ» και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδεικτικά μερικοί από τους βασικούς στόχους του σωματείου είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων για τα προβλήματα όσων χρειάζονται και έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.
  • Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προς υποστήριξή τους
  • H συνεργασία με άλλους φορείς που επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς με το παρόν Σωματείο
  • Η φιλανθρωπία του Σωματείου με την παροχή υλικής βοήθειας, υποστήριξης προστασίας, φιλοξενίας, στέγασης, σίτισης και οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί σε όσους τα στερούνται ανεξάρτητα από την πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική, κοινωνική ή άλλη διάκριση.

Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει εθελοντικά δια της συμμετοχής του ή και σχετικού προσωπικού του χρόνου για να βοηθήσει στη διεκπεραίωση δράσεων ή και καθημερινών αναγκών.

Το Σωματείο δεν χρηματοδοτείται από κανένα φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο. Μπορεί να δέχεται δωρεές – προσφορές μελών ή μη μελών από οπουδήποτε και οποιονδήποτε, όπως τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα, συσκευές, φάρμακα, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Αυτά θα διατεθούν από το Σωματείο σε άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. Βασική προϋπόθεση όμως να μην είναι απαγορευμένα (παράνομα) ή και να μην έχουν λήξει (τρόφιμα, φάρμακα).

Μπορείτε να βρείτε τον Αρωγό στο Facebook.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ηλιάνα Φασόλη

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;