Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Widget+
    • Newsletter
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
    • Next Chapter
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Πολιτισμός
    • Κοινωνία
    • Βιβλίο
    • Εκπαίδευση
    • Ειδική Αγωγή
    • Φιλοσοφία
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Πρόσωπα
    • Festival
    • Γλώσσα
    • Περιβάλλον
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Τηλεόραση
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
    • Gaming
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
    • Design
    • Ψυχολογία
    • Αψυχολόγητα
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
    • Άγνωστη Ελλάδα
    • City Guide
  • PLUS
    • Next Chapter
    • #Egrapsa
    • Διαγωνισμοί
    • Podcasts
    • QUIZ
Podcasts Η Ευχάριστη Είδηση της Ημέρας Πρωτοσέλιδο

Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης ζωντανεύουν στο Διαδίκτυο

by Πενυ Ρετζέπη 5 Νοεμβρίου 2020
 Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης ζωντανεύουν στο Διαδίκτυο
www.glow.gr

Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης

Κατά την διάρκεια μιας δύσκολης χρονικά περιόδου και μια μονότονης καθημερινότητας, τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης θα μας κινητοποιήσουν. Η τέχνη που τόσο πολύ λατρεύουμε και λησμονούμε θα μας κρατήσει συντροφιά. Μουσεία, εκθέσεις, έργα τέχνης θα <<εισβάλλουν>> στα σπίτια μας και θα μας δώσουν μία άλλη νότα χαράς.

Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης
www.thessalonikiguide.gr

Ο Πολιτισμός μας

Έπειτα από την απόφαση για ένα νέο lockdown, τα μουσεία κινήθηκαν σε ένα σωστό πλαίσιο πιο προετοιμασμένα αυτή την φορά. Τα συμπεράσματα που είχαν βγει από το προηγούμενο lockdown τα βοήθησαν να αντιμετωπίσουν με άρτιες τεχνικές την νέα κατάσταση και να προσφέρουν στον κοινό τους μία νέα μέρα. Η επόμενη μέρα είναι η ελπίδα που προσφέρει ο πολιτισμός μας.

Οι προσπάθειες ήταν μεγάλες μετά την πρώτη καραντίνα για να επαναλειτουργήσουν σε σωστά μοτίβα τα μουσεία. Το κοινό ήταν διστακτικό και η επισκεψιμότητα έφτασε με δυσκολία το 15% – 20% όπως επισημαίνει και η Μαρία Τσαντσάνογλου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-MOMus. Ήταν μεγάλη η διαφορά με την επισκεψιμότητα του Φεβρουαρίου, όταν ακόμα βρισκόμασταν σε μία κανονικότητα.

<< Αν οι ειδικοί προκρίνουν ότι τα μουσεία πρέπει να κλείσουν δεν μας πέφτει λόγος. Όπως ένας γιατρός δεν μπορεί να χρονολογήσει ένα αντικείμενο ή να αξιολογήσει ένα άγαλμα, έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι η απόφαση να κλείσουν τα μουσεία είναι λάθος>>, επισημαίνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης
www.kulturosupa.gr

Πριν την πανδημία, τα μουσεία, για τα οποία είναι υπεύθυνη η συγκεκριμένη Εφορεία, όπως των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, είχε μέσα από 30-35 διαφορετικά προγράμματα και, περίπου δέκα χιλιάδες εκπαιδευόμενους. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ιστοσελίδα αναδημιουργέιται και ετοιμάζεται να προσφέρει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα είναι διαθέσιμα δωρεάν. Φυσικά η κ. Κοτταρίδη δηλώνει ότι η φυσική παρουσία δεν μπορεί να υποκατασταθεί όυτε να αντικατασταθεί. Το μουσείο της Βεργίνας μάλιστα δεχόταν κάθε χρόνο περίπου 90 χιλιάδες μαθητές , εκ των οποίων αρκετοί προέρχονταν και από το εξωτερικό.

Οι διαδικτυακές αυτές δράσεις έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και αυτό υπογραμμίζεται και από την κυρία Τσαντσάνογλου, η οποία μας συστήνει το MOMus. To MOMus είναι μία νέα επικοινωνιακή καμπάνια που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα  επιδιώξει να «συστήσει» στον κόσμο τις εκθέσεις, περιοδικές και μόνιμες, τους χώρους των μουσείων, ακόμη και τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα μουσεία του.

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών-Μουσείο Τεχνολογίας

Τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης
www.gnoristetinellada.gr

Ανάμεσα σε αυτά τα μουσεία της Θεσσαλονίκης που είναι πρόθυμα να μας καλωσορίσουν , βρίσκεται και το Μουσείο Τεχνολογίας. Το Νόησις έχει μεταφέρει το πρόγραμμα του διαδικτυακά και έχει αυξήσει κατα 25% τις online δράσεις του. Θα ετοιμάσει μάλιστα και προγράμματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, αποκαλύπτει ο κ. Κοντονικολάου.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Πενυ Ρετζέπη

Αρθρογράφος

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Μόλις ανέβηκαν
Ανθρώπινο Σώμα

Δύο ψυχές σε ένα σώμα: Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ

12 Αυγούστου 2022
Μουσική

Μαρία Καπίρη: “Έχε το νου σου στο παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”

12 Αυγούστου 2022
Βιβλίο

Νίκος Παργινός – Το νησί της Σωτηρίας

12 Αυγούστου 2022
Βιβλίο

Βιβλία που με έβγαλαν από το comfort zone

12 Αυγούστου 2022

Μην χάσεις
Podcasts

Ανανέωση κρεβατοκάμαρας και ιδέες αποθήκευσης

Podcasts

Ιδέες για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας

Podcasts

Κατάθλιψη: Ορισμός, τύποι και συμπτώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Podcasts

Ανανέωση κρεβατοκάμαρας και ιδέες αποθήκευσης

Podcasts

Ιδέες για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας

Podcasts

Κατάθλιψη: Ορισμός, τύποι και συμπτώματα

Podcasts

Σχολική ψυχολογία: Ο ρόλος της συμβουλευτικής στο σχολείο

Podcasts

Καταρρίπτοντας τους μύθους: χρησιμοποιούμε όντως μόνο το 10% του εγκεφάλου μας;

Podcasts

Κριτική: όταν γίνεσαι αντικείμενο υπονόμευσης

Podcasts

Σκοτεινή φωτογραφία- Από την Αναστασία Ατματζίδου

Podcasts

Η καταδίκη στην Τέχνη είναι θέμα συμπεριφοράς και συμβολισμού. Από τον Σωκράτη

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Αψυχολόγητα

Ωριμάζω και αλλάζω

Βιβλίο

Ώρες των Άστρων, ένα καλλιτέχνημα σπάνιας ποιητικής σκέψης

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2022 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED