KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης

KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης
Πηγή εικόνας: gr.korres.com

Βρισκόμαστε στην εποχή που έχουμε πλήρη γνώση για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης. Κατανοούμε τα οφέλη που προσφέρει τόσο για το δικό μας μέλλον όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη. Στο ξεκίνημά της, η προσπάθεια ήταν μία κίνηση καλής θέλησης, η οποία στην πορεία έγινε συνήθεια και κατέληξε να είναι συνείδηση πως ο κύκλος ζωής των πραγμάτων θα πρέπει να μεγαλώνει και να παίρνει νέες μορφές και χρήσεις. Η KORRES λοιπόν, σε έναν πλήρη κύκλο  αξιακών επιλογών, δημιουργεί από το «άδειο» μία νέα «όμορφη» διάσταση.

Καθαρή Συνείδηση

«Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας. Έχουμε δημιουργήσει έναν κύκλο. Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε.» αναφέρει σχετικά ο Φαρμακοποιός και ιδρυτής της εταιρείας Korres, Γιώργος Κορρές. 

Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω στη φύση

Τον κύκλο αυτό συμπληρώνουν τα έξι Korres Labs. Μετά το Soil Lab, το Extraction Lab, το Molecular Lab, το Formulation Lab και το Design Lab, η πιο πρόσφατη προσθήκη – το Recycle Lab εμπνέεται από την αξία της ανακύκλωσης. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος των Korres Labs είναι το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές και η Zero-waste εκχύλιση των βοτάνων. Παράλληλα, η εμμονή με την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη συνθέσεων με φαρμακευτικές προδιαγραφές απουσία άνω των 1,500 συνθετικών συστατικών και οι sustainable τρόποι παραγωγής. Τέλος, η έμφαση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα της φόρμας,  καθώς και η ανακύκλωση που δεν γίνεται με συμβατικούς όρους, από κάποιους, κάπου, με κάποιο τρόπο. Αλλά από την ίδια την εταιρεία και από τις ομάδες γύρω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης
Πηγή εικόνας: gr.korres.com

KORRES Recycle Lab

Η Korres εισάγει ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο χώρο του φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται στοιχείο της καθημερινότητας και πάλι. Παίρνουν τη μορφή εικαστικών ή χρηστικών αντικειμένων έχοντας διαφορετική μορφή. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Korres ολοκληρώνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου είναι η ίδια υπεύθυνη.

KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης
Πηγή εικόνας: jenny.gr

Η διαδικασία

Με αρωγό τον Φαρμακοποιό σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία Korres τοποθετεί ειδικούς κάδους στους χώρους των φαρμακείων. Έτσι, προσκαλεί όλους εμάς να επιστρέψουμε τις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών από πλαστικό, χαρτί ή γυαλί. Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης. Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί.

Το αποτέλεσμα

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακύκλωσης, οι συσκευασίες πλέον γίνονται design αντικείμενα. Την επιμέλεια των οποίων έχουν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ΩΣ ΔΩΡΟ σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας δηλαδή με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.

KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης
Πηγή εικόνας: gr.korres.com

Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement είναι τα εξής:

  • Για αρχή συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών
  • Στη συνέχεια, επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα συνεργαζόμενα φαρμακεία (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά)
  • Και τέλος, σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES και design αντικείμενα. Κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφετε εσείς για ανακύκλωση.

Η συμμετοχή όλων μας  είναι άκρως σημαντική για την επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας. Ο χώρος της ομορφιάς δε θα μπορούσε να απέχει από την προσπάθεια που καταβάλλει η Korres. Ας μαζέψουμε τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα της αγαπημένης μας ελληνικής εταιρείας και να τα προσκομίσουμε στα φαρμακεία όπου βρίσκονται οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης. Recycle, it’s worth!

 


Πηγές άρθρου:

  • gr.korres.com (Τελευταία πρόσβαση: 7/1/2021 στις 21:10)
  • beautemagazine.gr (Τελευταία πρόσβαση: 7/1/2021 στις 21:15)

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έλενα Τζανάκη

Είμαι η Έλενα. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ηράκλειο Κρήτης, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω για να εκφράζω όλα όσα δεν μπορώ να πω. Ελευθερία για εμένα είναι να αποτυπώνω συναισθήματα και σκέψεις στο «χαρτί». Η μουσική και τα βιβλία με μαγεύουν. Δηλώνω αθεράπευτα ρομαντική και πειθαρχημένη. Στόχος μου είναι να κάνω πράξη το μότο ''If you can dream it , you can do it!''

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;