Φινλανδία : Ένα χιονισμένο γήπεδο γκολφ τέχνης


Φινλανδία

Φινλανδία – Μία Χώρα με όνειρα και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Στην τέχνη υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο, άνθρωποι που μας γεμίζουν χαρά και μας προσφέρουν έργα πρωτότυπα και μοναδικά. Πολλές φορές ένα έργο τέχνης ενθουσιάζει, εξιτάρει και θέτει ερωτήματα. Για μία ακόμη φορά θα κλιθούμε να θαυμάσουμε ένα τέτοιο δημιούργημα και να υποκλιθούμε σε ένα τόσο μεγάλο απερίγραπτο ταλέντο.

Έργο τέχνης από πάγο

Μια ομάδα λοιπόν από ταλαντούχους και γεμάτους φιλόδοξους Φινλανδούς εθελοντές με επικεφαλή τον Janne Pyykko αντιμετώπισαν το περιβάλλον σε θερμοκρασία -10 βαθμούς Κελσίου για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης στο χιόνι.

Φινλανδία
www. lifo.gr

Η ιστορία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωγραφιά στον πάγο  δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα και ούτε καθημερινό μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειτο το συγκεκριμένο έργο να είναι το μεγαλύτερο έργο τέχνης χιονιού στην Φινλανδία. Χαρακτηρίζεται από μία βαθμίδα δυσκολίας και σύνθεσης διότι φιλοτεχνήθηκε σε χιόνι βάθους 30 εκατοστών με διάμετρο 160 μέτρα.

Το έρωτημα στο πως κλίθηκε αυτή η ιδέα να γίνει πράξη έχει μία απάντηση πολύ απλή. Ο Janne και οι συνεργάτες του συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν μία ομάδα στο Facebook με θέμα το snowshoeing. To snowshoeing είναι η τέχνη που κάποιος μπορεί να δημιουργήσει με τα ίχνη του καθώς περπατά πάνω στο χιόνι. Ο Pyykko λοιπόν δημιούργησε μια γεωμετρική εικόνα αρχικά για το συγκεκριμένο έργο τέχνης στην Φινλανδία και οι συνεργάτες του το ακολούθησαν. Αυτό το σχέδιο βοήθησε στο να δημιουργηθούν αυτοί οι αλληλοσυνδεόμενοι κύκλοι στο γήπεδο γκολφ λίγο έξω από το Ελσίνκι.

Φινλανδία
www.lifo.gr

Η Elena Ceccarelli, μία από τους εθελοντές του έργου στην Φινλανδία μάλιστα επισημαίνει ότι << Περάσαμε τρεις ώρες γελώντας και περπατώντας. Θα μέναμε περισσότερο αλλά είχε αρχίσει να κάνει πολύ κρύο. Ο Janne ήταν πολύ καλός με το χρονοδιάγραμμα, οπότε όταν μας είπε ότι θα χρειαστούν τρεις ώρες, έτσι και έγινε >>.

Για το δημιούργημα αυτό δούλεψαν 12 ενθουσιώδεις εθελοντές οπλισμένοι με χιονοπέδιλα και φυσικά με αρκετά μέτρα σχοινί. Μάλιστα ο Janne Pyykko δεν θα μείνει μόνο σε αυτήν του την επιτυχία αλλά θέλει να συνεχίσει να μεγαλουργεί.  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι << Νομίζω ότι θα επιστρέψω στον υπολογιστή μου, θα σχεδιάσω κάτι διαφορετικό, ίσως λίγο μικρότερο. Και επειδή οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις ήδη, για να συνεχίσουν, νομίζω, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νέο έργο>>. <<Ήταν τόσο μια κοινωνική όσο και μια οπτική πρόκληση>>. Ήταν οι δηλώσεις του αυτές στο Associated Press.

Τέτοιες βλέψεις και τέτοια έργα μάς παρουσιάζουν έναν άνθρωπο με όραμα, με αγάπη για την τέχνη και γεμάτο φιλοδοξίες. Δεν είναι άλλωστε το πρώτο του έργο αυτό στον παγό αλλά είναι το πρώτο μεγάλο αναγνωρισμένο έργο του. Έχουν υπάρξει και άλλα στην Φινλανδία από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την συγγραφή του άρθρου :
Φινλανδία : Ο Janne Pyykko και 12 εθελοντές << κέντησαν >> ένα χιονισμένο γήπεδο γκολφ με τα παγοπέδιλά τους, ανακτήθηκε από www.lifo.gr, τελευταία επίσκεψη 15/2/21

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πενυ Ρετζέπη

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;