Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Widget+
    • Newsletter
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
    • Next Chapter
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Πολιτισμός
    • Κοινωνία
    • Βιβλίο
    • Εκπαίδευση
    • Ειδική Αγωγή
    • Φιλοσοφία
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Πρόσωπα
    • Festival
    • Γλώσσα
    • Περιβάλλον
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Τηλεόραση
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
    • Gaming
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
    • Design
    • Ψυχολογία
    • Αψυχολόγητα
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
    • Άγνωστη Ελλάδα
    • City Guide
  • PLUS
    • Next Chapter
    • #Egrapsa
    • Διαγωνισμοί
    • Podcasts
    • QUIZ
Γαστρονομία

Υγιεινά πανκέικς με σάλτσα φράουλας

by Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης 26 Μαΐου 2022
 Υγιεινά πανκέικς με σάλτσα φράουλας
Πηγή : www.organicityeu.com

Υγιεινά πανκέικς με αλεύρι ολικής άλεσης και γάλα καρύδας. Ένα πιάτο ιδανικό για πρωινό, brunch ή και επιδόρπιο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή ακολουθούν vegetarian διατροφή. Μία πανεύκολη, γρήγορη συνταγή που κάτι μου λέει ότι θα γίνει η αγαπημένη σας. Τέλος, με αφορμή αυτά τα υπέροχα πανκέικς, μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας, επίσης, μία τέλεια σάλτσα φράουλας που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές από τις συνταγές σας.

Συνταγή για υγιεινά πανκέικς

Υλικά

  • 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 2 βανιλίνες ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής, το γάλα καρύδας, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας ή τις βανιλίνες, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε το πανκέικ από τη μία πλευρά, και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

Συνταγή για σάλτσα φράουλας

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν την υγρασία τους. Τέλος, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20′ περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Tip!

Όταν η σάλτσα κρυώσει θα γίνει πιο πυκνή, ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα πανκέικς με την σάλτσα από τις φράουλες και απολαμβάνουμε. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε γιαόυρτι, φρέσκα φρούτα, ζάχαρη άχνη, νυφάδες καρύδας και μερικά δάκρυα μαύρης σοκολάτας.

Καλή σας όρεξη!


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

author

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Μόλις ανέβηκαν
Αψυχολόγητα

Επιλέγεις την τύχη ή σε επιλέγει;

2 Ιουλίου 2022
Βιβλίο

Η Λένα Μαντά επέστρεψε με τη Σφραγίδα

2 Ιουλίου 2022
City Guide

Αβάνα: 3 επιλογές μπαρ για νυχτερινή διασκέδαση

2 Ιουλίου 2022
Αψυχολόγητα

Πόσες μορφές πιστεύεις πως έχει η αγάπη;

1 Ιουλίου 2022

Μην χάσεις
Γαστρονομία

Ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese)

Γαστρονομία

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι

Γαστρονομία

Λευκά κρασιά για το καλοκαίρι... από το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαστρονομία

Ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese)

Γαστρονομία

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι

Γαστρονομία

Λευκά κρασιά για το καλοκαίρι... από το νησί

Γαστρονομία

Βισυσουάζ, μία σούπα για όλο το χρόνο

Γαστρονομία

Σπανάκι ογκρατέν: Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι

Γαστρονομία

Καρμπονάρα: η αυθεντική ιταλική συνταγή

Γαστρονομία

Milkshake μπανάνα: Μια δροσιστική επιλογή ροφήματος

Γαστρονομία

Τα κρασιά του Πάσχα

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Αψυχολόγητα

Ωριμάζω και αλλάζω

Βιβλίο

Ώρες των Άστρων, ένα καλλιτέχνημα σπάνιας ποιητικής σκέψης

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2022 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED