Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Widget+
    • Newsletter
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
    • Next Chapter
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Πολιτισμός
    • Κοινωνία
    • Βιβλίο
    • Εκπαίδευση
    • Ειδική Αγωγή
    • Φιλοσοφία
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Πρόσωπα
    • Festival
    • Γλώσσα
    • Περιβάλλον
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Τηλεόραση
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
    • Gaming
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
    • Design
    • Ψυχολογία
    • Αψυχολόγητα
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
    • Άγνωστη Ελλάδα
    • City Guide
  • PLUS
    • Next Chapter
    • #Egrapsa
    • Διαγωνισμοί
    • Podcasts
    • QUIZ
Γαστρονομία

Scottish Shortbread, το απόλυτο μπισκότο βουτύρου

by Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης 23 Ιουνίου 2021
 Scottish Shortbread, το απόλυτο μπισκότο βουτύρου
Πηγή : www.tasteofhome.com
scottish shortbread
Πηγή: www.tasteofhome.com

Scottish shortbread, με διαφορά το πιο αφράτο, αέρινο, βουτυρένιο μπισκότο που μπορείτε να δοκιμάσετε. Εύκολο, γρήγορο και βαθιά νόστιμο, σε κάνει να θέλεις να το φτιάξεις δίχως δεύτερη σκέψη.

Προέρχονται όπως είναι εύκολα κατανοητό από την Σκωτία. Ευρέως γνωστά από το 12ο αιώνα, παρόλο που η πρώτη συνταγή χρονολογικά καταγράφεται το 1736 από την σκωτσέζικης καταγωγής Mrs McLintock. Λόγω του ότι το Scottish shortbread ήταν ακριβό, το συναντούσαμε σε γάμους ως δώρο προς την νύφη και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα και την Hogmanay, την σκωτσέζικη παραμονή πρωτοχρονιάς.

Συνταγή για Scottish Shortbread

Υλικά

  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (caster sugar)
  • 250 γραμμμάρια βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για την castered sugar, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι, σε ένα multi μέχρι να σπάσει αρκετά και να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και την ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μας θυμίζει ψίχουλα. Βασική προϋπόθεση να έχουμε διαλύσει οποιοδήποτε μεγάλο κομμάτι βουτύρου. Κάνουμε μια μπαλίτσα το μείγμα για το Scottish shortbread, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το ζυμάρι μας με το χέρι σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια της ζύμης μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 – 40 λεπτά. Προσέχουμε να μην δώσουμε πολύ χρώμα στα μπισκότα μας, παρά μόνο ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Τέλος, αφού αφήσουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, αφαιρούμε από την φόρμα και κόβουμε το Scottish shortbread σε μικρού μεγέθους μπισκοτάκια.

Τα απολαμβάνουμε είτε σκέτα, ως συνοδευτικό του καφέ μας, είτε μπορούμε να τα αλείψουμε με την αγαπημένη μας μαρμελάδα ή και με κάποια πραλίνα, φυστικοβούτυρο κλπ.

Tips

  1. Ενδεικτικά, επίσης, σκεύη που μπορούμε να ψήσουμε το Scottish shortbread είναι ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ταψάκι 25 x 35 εκατοστών, ή ακόμα και μία ορθογώνια φόρμα του κέικ. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να χαράξουμε σε ίσα μέρη την ζύμη μας πριν το ψήσιμο, κάτι που θα μας δώσει ένα καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα.
  2. Ανεξάρτητα από το σκεύος, χαράσσουμε πριν ψήσουμε τα μπισκότα μας στο μέθεθος και σχήμα το οποίο προτιμούμε, ιδανικά σε όχι μεγαλύτερα κομμάτια των 3cm.
  3. Τέλος, με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζυμής μας, ώστε να αποβάλει την όποια υγρασία μπορεί να υπάρχει κατά το ψήσιμο.

Καλή σας όρεξη!


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

author

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Μόλις ανέβηκαν
Ανθρώπινο Σώμα

Δύο ψυχές σε ένα σώμα: Άμπιγκεϊλ και Μπρίτανι Χένσελ

12 Αυγούστου 2022
Μουσική

Μαρία Καπίρη: “Έχε το νου σου στο παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”

12 Αυγούστου 2022
Βιβλίο

Νίκος Παργινός – Το νησί της Σωτηρίας

12 Αυγούστου 2022
Βιβλίο

Βιβλία που με έβγαλαν από το comfort zone

12 Αυγούστου 2022

Μην χάσεις
Γαστρονομία

DRINK TRENDS 2022: τα ποτά του καλοκαιριού

Γαστρονομία

Κολοκυθοκεφτέδες ούζου με σάλτσα γιαουρτιού

Γαστρονομία

Ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαστρονομία

DRINK TRENDS 2022: τα ποτά του καλοκαιριού

Γαστρονομία

Κολοκυθοκεφτέδες ούζου με σάλτσα γιαουρτιού

Γαστρονομία

Ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese)

Γαστρονομία

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι

Γαστρονομία

Λευκά κρασιά για το καλοκαίρι... από το νησί

Γαστρονομία

Βισυσουάζ, μία σούπα για όλο το χρόνο

Γαστρονομία

Υγιεινά πανκέικς με σάλτσα φράουλας

Γαστρονομία

Σπανάκι ογκρατέν: Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Αψυχολόγητα

Ωριμάζω και αλλάζω

Βιβλίο

Ώρες των Άστρων, ένα καλλιτέχνημα σπάνιας ποιητικής σκέψης

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2022 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED