Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές.
Πηγή: zodia-astrologia-taro.gr | Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές.

Μια νόστιμη επιλογή ενός γρήγορου γλυκού ψυγείου με λίγα και ελαφριά συστατικά είναι το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Πολλοί θα έχουν δοκιμάσει το γλυκό αυτό σε αρκετές παραλλαγές του: μία από αυτές είναι με βάση από μπισκότο (νηστίσιμο ή μη) αντί της φρυγανιάς. Τρώγεται ανεξαρτήτως εποχής και αποτελεί μια ιδανική επιλογή γλυκού για περιόδους νηστείας. Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, παρότι θυμίζει μια επιλογή γλυκού παλαιότερων χρόνων, θα σας κάνει να το λατρέψετε με την πρώτη δαγκωνιά.

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστούν για το νηστίσιμο γλυκό είναι τα παρακάτω:

Υλκά για τη βάση:

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λικέρ της επιλογής σας (π.χ. λικέρ κεράσι)
  • 30 γρ.τριμμένη καρύδα

Υλικά για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάορ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Υλικά για το ζελέ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • 2×100 γρ.  ζελέ σκόνη (π.χ. φράουλας)
  • νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • κομματάκια φρούτου κομπόστας (π.χ. μύρτιλο)

Προετοιμασία και Εκτέλεση:

Για την βάση:

Σε ένα μακρύ τάπερ ή γυάλινο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας την ζάχαρη, το λικέρ και το νερό. Μόλις πάρει το σιρόπι καραμελέ χρώμα είναι έτοιμο. Το παίρνουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στις φρυγανιές σε ίση ποσότητα. Στη συνέχεια, πάνω από τις φρυγανιές ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και την κανέλα. Μόλις ζεσταθεί το μίγμα ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει η κρέμα. Έπειτα, την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.

Για το ζελέ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζεστό το μισό νερό (με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας του ζελέ). Προσθέτουμε τη σκόνη του ζελέ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μίγμα. Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι την φάση που αρχίζει να στερεοποιείται. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω από την κρέμα την κομπόστα, και πάνω από την κομπόστα το ζελέ.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί (κρυώσει).

Έξτρα tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σερβίρισμα του γλυκού σαντιγύ ή διάφορα κομμματάκια από φρούτα.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση & Καλή σας Όρεξη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αριάδνη Κωνσταντοπούλου

Λατρεύω να εξερευνώ τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τον πολιτισμό της σημερινής κοινωνίας. Hobbies: Εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσική, ζωγραφική, συγγραφή και μαγειρική. Σπουδές: Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;