Μπιφτέκια κοτόπουλο και σαλάτα πλιγούρι

Μπιφτέκια κοτόπουλο
Πηγή: oursavorylife.com

Μπιφτέκια κοτόπουλο και δροσερή σαλάτα με πλιγούρι. Έχοντας μπει για τα καλά στην άνοιξη, και αφού έχουμε διανύσει κάποιες μέρες από το Πάσχα, τι καλύτερο από ένα ελαφρύ, γρήγορο φαγητό που είναι πλούσιο τόσο σε γεύση, όσο και σε αρώματα.

Ένα πιάτο που συνδυάζει την πρωτεΐνη του κοτόπουλου μαζί με τις πρωτεΐνες από το πλιγούρι, που ως επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μιλάμε για έναν συνδυασμό που έχει να προσφέρει τα μέγιστα στην διατροφή μας και μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς τύψεις.

Συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Θυμάρι
  • 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια ψωμί του τοστ

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο, βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε. Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα και καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα multi μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένα λαχανικά, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με ψίχουλα. Προσοχή όμως να μην χτυπήσουμε υπερβολικά και γίνει μια μάζα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Πλάθουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλιγούρι
Πηγή: www.olivemagazine.gr

Συνταγή για την σαλάτα πλιγούρι

Υλικά

  • 300 ml νερό
  • 150 γραμμάρια πλιγούρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Μισό κρεμμύδι ξερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Μόλις βράσει το νερό, αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι, καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη και περιμένουμε μέχρι το πλιγούρι μας να απορροφήσει όλο το νερό και να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το πλιγούρι. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το πλιγούρι μαζί με τα μπιφτέκια κοτόπουλο και απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;