Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
      • Εγκλήματα
      • Ελλάδα 1821
      • Επιστήμονες
      • Ιστορία
      • Καλλιτέχνες
      • Μικρασιάτικη Καταστροφή
      • Πολιτικοί
      • Συγγραφείς
    • Συνεντεύξεις
      • Life & Style
      • Επιστήμη & Έρευνα
      • Επιχειρηματικότητα
      • Λογοτεχνία
      • Ποιότητα Ζωής
      • Πολιτισμός
      • Τέχνες
      • Υπέρβαση Ζωής
      • Ψυχαγωγία
    • Πολιτισμός
      • Τέχνη
      • Φιλοσοφία
      • Μουσεία
      • Κοινωνία
      • Γλώσσα
      • Εκπαίδευση
      • Κουλτουρα
      • Αρχαιολογία
      • Ιστορία
      • Θρησκεία
      • Festival
    • Βιβλίο
      • Βιβλιολίστες
      • Βιβλιονέα
      • Βιβλιοπαρουσιάσεις
      • Βιβλιοπροτάσεις
      • Νέες Κυκλοφορίες
      • Παιδικό βιβλίο
      • Ποίηση & Ποιητές
      • Προτάσεις Συγγραφέων
      • Συγγραφείς
    • Ειδική Αγωγή
      • ΑμεΑ
      • ΔΕΠΥ
      • Διαταραχές Λόγου
      • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
      • Μαθησιακές Δυσκολίες
      • Νοητική καθυστέρηση
      • Προβλήματα Όρασης
    • Περιβάλλον
      • Άγρια Ζωή
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
      • Box Office
      • Specials
      • Κινηματογραφικά Νέα
      • Κριτικές
      • Λίστες Ταινιών
      • Προτάσεις Ταινιών
    • Μουσική
      • Happenings
      • Music News
      • Reviews
      • Tracklisting
      • Έρευνα
      • Χρονομηχανή
      • Προσωπικά
    • Θέατρο
      • Ηθοποιοί
      • Θεατρικές Μορφές
      • Θεατρικές Προτάσεις
      • Θεατρική Ατζέντα
      • Θεατρική εκπαίδευση
      • Θέατρο και παιδί
      • Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
      • Κριτικές Θεατρικών Παραστάσεων
      • Οικονομικό Θέατρο
      • Παρουσιάσεις Παραστάσεων
      • Πρεμιέρες
      • Προσεχώς
      • Τελευταίες Παραστάσεις
    • Τηλεόραση
      • #EditorsChoice
      • Series Review
      • Tv Guide
      • Tv People
      • TvNewsflash!
      • VintageTv
      • Where Are They Now
      • Προτάσεις Σειρών
      • Σειρές
      • Τηλεταινίες
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
      • Guide
      • Άγνωστες Φωτογραφίες
      • Απόψεις
    • Gaming
      • Classics
      • Gaming Reviews
      • Tabletop
      • Techday
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
      • Αισθητική
      • Άσκηση
      • Γυναικολογία
      • Διατροφή
      • Ιατρικά νέα
      • Υγεία και πρόληψη
    • Μόδα & Ομορφιά
      • Μόδα
      • Ομορφιά
    • Design
      • Αρχιτεκτονική
      • Διακόσμηση
      • Φτιάξτο μόνος σου
    • Ψυχολογία
      • Κοινωνική Ψυχολογία
      • Πειράματα στην Ψυχολογία
      • Ψυχολογία & τέχνη
      • Ψυχολογία στην παιδική ηλικία
    • Αψυχολόγητα
      • Ξαφνικά Συνέβη
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
      • Tips
      • Εργασία
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
      • Event
      • Προϊστορία
      • Ανθρώπινο Σώμα
      • Διάστημα
      • Πλανήτες
      • Ανακαλύψεις
      • Επιστήμονες
    • Τεχνολογία
      • Event
      • Smart Living
        • Προστασία
      • Smartphones
      • Social Media
        • Facebook
        • Instagram
        • Twitter
      • Ρομπότ
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
      • Max Ταξίδια
      • Ελλάδα
        • Ηπειρώτικη Ελλάδα
        • Νησιωτικη Ελλαδα
      • Εναλλακτικός Τουρισμός
      • Εξωτερικό
        • Αμερική
        • Ασία
        • Αφρική
        • Ευρώπη
        • Ωκεανία
    • Άγνωστη Ελλάδα
      • Άγνωστη Αθήνα
      • Άγνωστη Ήπειρος
      • Άγνωστη Θεσσαλονίκη
      • Άγνωστη Θράκη
    • City Guide
      • Αθήνα
      • Αλεξανδρούπολη
      • Βιβλιοστέκια
      • Βόλος
      • Γεύση
      • Εξωτερικό
      • Ηράκλειο
      • Θεσσαλονίκη
      • Ιωάννινα
      • Κατερίνη
      • Κρήτη
      • Κύπρος
      • Λίστες με μαγαζία
      • Πάτρα
      • Πειραιάς
      • Προτασεις
  • PLUS
    • Next Chapter
      • Αυγερινός
      • Μια Εβδομάδα Ακόμα
      • Ο Δρόμος της Επανάστασης
      • Ουρανία
      • Πεταλούδα στο Φως
      • Πικραλίδες
      • Σπουδαία Γυναίκα
      • Σταυροδρόμι Ψυχών
    • #Egrapsa
      • Απόψεις
        • Θέατρο
      • Μικρές ιστορίες
      • Μόδα
      • Πληροφοριακά
      • Προσωπικές Εμπειρίες
      • Σκέψεις
    • Διαγωνισμοί
      • Διαγωνισμοί Θεάτρου
      • Διαγωνισμός Διηγήματος
      • Διαγωνισμός Παραμυθιού
      • Νικητές Διαγωνισμών
    • Podcasts
    • QUIZ
Γαστρονομία

Μοσχαράκι Βουργουνδίας (Beef Bourguignon)

Από Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης 30 Οκτωβρίου 2023
 Μοσχαράκι Βουργουνδίας (Beef Bourguignon)
Πηγή : insanelygoodrecipes.com
μοσχαράκι βουργουνδίας
Πηγή : insanelygoodrecipes.com

Μοσχαράκι Βουργουνδίας (Beef Bourguignon), το διάσημο πιάτο με ρίζες από την Μεσαιωνική Βουργουνδία (προάστιο 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισίου, γνωστό για την πλούσια γαστρονομική του κληρονομιά και την εκθαμβωτική του αρχιτεκτονική). Το πιάτο ένινε γνωστό σε όλο το κόσμο χάρη στον Γάλλο σεφ Auguste Escoffier, ο οποίος δημοσίευσε για πρώτη φορά τη συνταγή το 1903. Βέβαια, οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε την εκδοχή της Τζούλια Τσάιλντ που εξέλιξε και έφερε την συνταγή στην σύγχρονη της μορφή. Είναι σίγουρα ένα φαγητό που χρειάζεται χρόνο και αρκετή υπομονή για να γίνει αλλά το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα μαγικό!

Συνταγή για μοσχραράκι Βουργουνδίας

Υλικά

Για τα κρεμμυδάκια

Για τα μανιτάρια

Εκτέλεση

Advertising
Loading...

Μοσχαράκι

Αρχικά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 2 λεπτά και μόλις ροδίσει το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το μοσχαράκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε στο σκεύος με το μπέικον επίσης.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το μπέικον, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αφού ανακατέψουμε για περίπου 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό ή το νερό. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και ξαφρίζουμε με κουτάλι αν χρειαστεί.

Ρίχνουμε τον πελτέ, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Τέλος, αδειάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα ή στο ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C, μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.

Κρεμμυδάκια

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα κρεμμυδάκια για 5-6 λεπτά και αφού μαλακώσουν ελαφρώς, τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε την κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τέλος, ρίχνουμε το ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μανιτάρια

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια και όταν ροδίσουν τα αποσύρουμε.

Σύνθεση

Μόλις βγει από τον φούρνο, ξεχωρίζουμε το κρέας και το μπέικον και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το υγρό της γάστρας, μέσα από λεπτό σουρωτήρι, σε μια κατσαρόλα. Επίσης με την βοήθεια μίας κουτάλας πιέζουμε τα στερεά υλικά στο σουρωτήρι με κουτάλα ώστε να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης. Κατόπιν βράζουμε τον σουρωμένο ζωμό σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μοσχαράκι με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο μπορεί να συνοδευτεί από πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Καλή σας όρεξη!

Advertising
Loading...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Report post

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

author

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Μόλις ανέβηκαν
Ιστορία

Οργανωτική δομή και λειτουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

28 Νοεμβρίου 2023
Smartphones

Motorola Moto G54 Power Edition 5G: The beast

28 Νοεμβρίου 2023
Βιβλίο

Χριστίνα Γκουτή: “Με ενοχλεί η αδικία”

28 Νοεμβρίου 2023
Συνεντεύξεις

Dumb and Dahmer: «Podcasts αληθινών εγκλημάτων!»

27 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαστρονομία

Σούπα Μπορς με μοσχάρι (Borscht)

Γαστρονομία

Κρασί στο σπίτι: 4+1 οικονομικές προτάσεις

Γαστρονομία

Παραδοσιακή γαλατόπιτα με φύλλο

Γαστρονομία

Λικέρ από κράνα (εύκολη συνταγή)

Γαστρονομία

Η καλύτερη καραμελωμένη μηλόπιτα με μια έξτρα συνταγή

Γαστρονομία

Ο τραχανάς το πιο νόστιμο ζυμαρικό του κόσμου!

Γαστρονομία

Χουνκιάρ μπεγιεντί: το πιάτο που «άρεσε στον σουλτάνο»

Γαστρονομία

Χειροποίητα τορτελίνια με γέμιση τυριών

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Συνεντεύξεις

ΩΡΛ: από το σύνδρομο eagle ως τη νόσο Μενιέρ

Κοινωνική Ψυχολογία

Ωριμότητα: Σε αγαπώ ή σε χρειάζομαι;

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2023 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED