Τρίτη 17 Μαΐου 2022
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Widget+
    • Newsletter
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
    • Next Chapter
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Πολιτισμός
    • Κοινωνία
    • Βιβλίο
    • Εκπαίδευση
    • Ειδική Αγωγή
    • Φιλοσοφία
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Πρόσωπα
    • Festival
    • Γλώσσα
    • Περιβάλλον
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Τηλεόραση
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
    • Gaming
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
    • Design
    • Ψυχολογία
    • Αψυχολόγητα
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
    • Άγνωστη Ελλάδα
    • City Guide
  • PLUS
    • Next Chapter
    • #Egrapsa
    • Διαγωνισμοί
    • Podcasts
    • QUIZ
Γαστρονομία

Κοτόπουλο κατσιατόρε (cacciatore)

by Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης 14 Φεβρουαρίου 2022
 Κοτόπουλο κατσιατόρε (cacciatore)
Πηγή : www.today.com
κατσιατόρε
Πηγή: www.today.com

Κοτόπουλο κατσιατόρε (cacciatore) ή απλά κοτόπουλο του κυνηγού. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από τη λέξη κατσιατόρε, που σημαίνει κυνηγός στην ιταλική γλώσσα. Στην κουζίνα με τον όρο “alla cacciatora” αναφερόμαστε σε ένα πιάτο μαγειρεμένο με το στυλ του “κυνηγιού”, με πολλά βότανα, κρεμμύδια, ντομάτες και κρασί. Και χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο γιατί μπορεί να συναντήσουμε την ίδια συνταγή, εκτός του κοτόπουλου, με λαγό, κουνέλι ή ακόμη και ορτύκια.

Συνταγή για κοτόπουλο κατσιατόρε

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 γραμμάρια πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε λωρίδες
  • 200 γραμμάρια λευκά μαντιάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 250 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 500 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, αραιωμένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δόσεις, από την πλευρά της πέτσας πρώτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα σε όλη του την επιφάνεια. Μόλις σοτάρουμε όλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά σε δυνατή πάντα φωτιά. Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σβήνουμε με λευκό κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, τη ρίγανη, τη δάφνη, το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο κατσιατόρε ζεστό.

Tips

  1. Αν δεν έχουμε ζωμό κοτόπουλο, κάνουμε την συνταγή μας με απλό νερό.
  2. Σε περίπτωση που δεν θέλουμε πολύ δεμένη τη σάλτσα μας, δεν προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
  3. Για το κοτόπουλο κατσιατόρε έχουμε πολλές επιλογές όσον αφορά με τι μπορούμε να το συνοδέψουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι, πουρέ, πλιγούρι, ζυμαρικά ή ακόμη και σκέτο.

Καλή σας όρεξη!


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

author

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Μόλις ανέβηκαν
Βιβλίο

3 αστυνομικά μυθιστορήματα που πρέπει να διαβάσεις

17 Μαΐου 2022
Αψυχολόγητα

Ο φούρναρης πήρε το μάθημα του. Εσύ;

17 Μαΐου 2022
Ελλάδα

Αθήνα: 3+1 επιλογές για εξορμήσεις εκτός πόλης

17 Μαΐου 2022
Αψυχολόγητα

Διαφορετικότητα, αποδοχή, σεβασμός

17 Μαΐου 2022

Μην χάσεις
Γαστρονομία

Σπανάκι ογκρατέν: Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι

Γαστρονομία

Καρμπονάρα: η αυθεντική ιταλική συνταγή

Γαστρονομία

Τα κρασιά του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαστρονομία

Σπανάκι ογκρατέν: Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι

Γαστρονομία

Καρμπονάρα: η αυθεντική ιταλική συνταγή

Γαστρονομία

Τα κρασιά του Πάσχα

Γαστρονομία

Παραδοσιακό τσουρέκι: το ψωμί του Πάσχα

Γαστρονομία

Σούπα λαχανικών με ταχίνι

Γαστρονομία

Aglio e olio: το απόλυτο πιάτο με ζυμαρικά

Γαστρονομία

Μπατόν σαλέ: το αλατισμένο μπαστουνάκι

Γαστρονομία

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με πορτοκάλι και κουβερτούρα

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Αψυχολόγητα

Ωριμάζω και αλλάζω

Βιβλίο

Ώρες των Άστρων, ένα καλλιτέχνημα σπάνιας ποιητικής σκέψης

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2022 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED