Γαλατόπιτα, αρωματική και απολαυστική

galat;opita
Πηγή: www.lovecook.gr

Γαλατόπιτα! Καθημερινή, απλή και εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Εξαιρετική επιλογή για πρωινό, σνακ ή εννοείται και ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Πλούσια σε γεύση, αρωματική και ικανή να ικανοποιήσει όλους τους τύπους ουρανίσκων.

Η γαλατόπιτα ποικίλει σε συνταγές, τις οποίες συναντάμε ανά την Ελλάδα! Αλλού με φύλλο αλλού χωρίς φύλλο! Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή η συνταγή που θέλω να μοιραστώ μαζί σας! Και το πιο σημαντικό από όλα, τα υλικά της. Απλά, εύκολα, οικονομικά και το πιθανότερο να υπάρχουν όλα στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας!

Συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1200 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 90 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 3 μεσαία αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 90 γραμμάρια βούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας ή τις βανιλίνες, το ξύσμα από το λεμόνι ή το πορτοκάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180° C στον αέρα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόβεται καλύτερα. Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι και κανέλα.

Extra Tip!

Για έξτρα γεύση και πιο πλούσιο άρωμα μπορούμε στην κρέμα μας να προσθέσουμε κανέλα ή μαστίχα σε σκόνη!

Καλή σας όρεξη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;