Χρήσιμα tips και συμβουλές για τα ψάρια!

Πηγή: identitydesigned.com

 

Σας αρέσουν, λοιπόν, τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε πώς να τα προετοιμάσετε ή να τα μαγειρέψετε; Εδώ σας έχω 4 χρήσιμα tips για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ψάρι! Μην ξεχάσετε να διαβάστε τα tips και την συμβουλή μου! Ελάτε μαζί μου να κάτσουμε στο τραπέζι της κουζίνας και διαβάστε προσεκτικά!

Τα ψάρια έχουν ιδιαίτερη θέση στην διατροφική πυραμίδα. Όπως γνωρίζουμε, τα ψάρια αποτελούν πολύ καλή πηγή των ω-3 λιπαρών που είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν επίσης πολλές θρεπτικές αξίες. Είναι γνωστό ότι τα ψάρια λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν αποτελούν σωστή διατροφή για γερή καρδιά. Για αυτό, τα τελευταία χρόνια η ψαροφαγία είναι η νέα διατροφική τάση και οι ψαροφάγοι επιμένουν ότι ξέρουν να ακολουθούν πρώτοι από όλους tips για τα ψάρια όπως και τα παρακάτω!

 

Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο!

Βασικό στοιχείο ενός φρέσκου ψαριού είναι η ακαμψία. Τα μάτια των ψαριών πρέπει να είναι γυαλιστερά και διαυγή. Τα λέπια γυαλιστερά και στέρεα στο δέρμα ενώ τα βράγχια να είναι κόκκινα ή ροζ. Γενικά, τα χρώματα του ψαριού να μην έχουν αλλοιωθεί!

Advertisements
Ad 14

Πώς να μην μυρίζει το σπίτι μετά από το μαγείρεμα των ψαριών!

Και όμως υπάρχει τρόπος να μην κρατηθεί η έντονη μυρωδιά των ψαριών στο χώρο σας. Βάλτε ένα μπρίκι με νερό, προσθέστε γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια βράστε για 1 ώρα. Η έντονη μυρωδιά των μπαχαρικών θα υπερκαλύψει την μυρωδιά των ψαριών. Ή βάλτε στον φούρνο φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού και η θερμότητα θα κάνει όλη την δουλειά!

Διαβάστε επίσης  Τα ποτά της Ανάστασης: value for money επιλογές

Πώς φεύγει η έντονη μυρωδιά των ψαριών από τα χέρια!

Μετά το καθάρισμα ή την κατανάλωση των ψαριών τρίψτε τις παλάμες σας με χυμό λεμονιού, αλάτι ή ξίδι! Επιμείνετε στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Μην το φοβηθείτε! Να ξέρετε ότι το θαλασσινό αλάτι ενισχύει την προστασία του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές κρέμες σώματος περιέχουν θαλασσινό νερό για να προστατεύουν και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα του σώματος.

Πώς ψήνουμε σωστά στο φούρνο ή στην σχάρα!

Για ψήσιμο στο φούρνο. Βάλτε στο ταψί μία λαδόκολλα και πάνω από αυτήν στρώστε φέτες από κρεμμύδια, μαϊντανό ή σέλινο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσουν τα ψάρια στο ταψί. Κάντε το και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Για ψήσιμο στη σχάρα. Καθαρίστε την σχάρα από τα προηγούμενα ψησίματα με κούπες λεμονιού και αφήστε να κάψει για 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε την σχάρα σας και ταυτόχρονα θα κάνετε και απολύμανση. Έτοιμη η σχάρα σας για να ψήσετε και να απολαύσετε τα ψάρια σας! Για ιδανικό ψήσιμο, η θερμοκρασία στο κέντρο του ψαριού πρέπει να φτάνει τους 60°C βαθμού Κελσίου ανάλογα βέβαια και το ψάρι!

Και 1 συμβουλή: Για υγεία και ευεξία…Να καταναλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα φρέσκα ψάρια θα δείτε διαφορά στον οργανισμό σας!

  • feelcook.com
  • andro.gr

 

 

 

 

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

cute

Cute outfits για τις σύντομες αποδράσεις μας

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, όπως και η διάθεση σου για μικρές

“Τσαλακωμένα Τζιν” και Σύγχρονος Ναρκισσισμός: Συζήτηση με τη Ντέμη Ρούσσα

Η Ντέμη Ρούσσα έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 παιδικά παραμύθια,