Cacio e pepe, μία μακαρονάδα όνειρο

cacio e pepe
Πηγή: www.thefreshmarket.com

Cacio e pepe, η πιο εύκολη, γρήγορη, κρεμώδης και απολαυστικά νόστιμη μακαρονάδα. Κάλλιστα, θα μπορούσε κάποιος να την συγκρίνει με την καρμπονάρα, με την οποία σε μία ενδεχόμενη μάχη θα ερχόταν ισοπαλία, αν δεν επικρατούσε κιόλας για κάποιους. Είναι μία από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες διότι καταφέρνει με λίγα και απλά υλικά να σε αφήσει άφωνο και απόλυτα ικανοποιημένο. Και επειδή πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά, πάμε να δούμε την συνταγή για την μία και μοναδική cacio e pepe!

Συνταγή για cacio e pepe

Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 8 γραμμάρια κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Για την cacio e pepe, ξεκινάμε τοποθετώντας μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο. Βάζουμε το πιπέρι, αφού το έχουμε σπάσει ελαφρώς σε γουδί ή στο multi, και αφήνουμε να αρωματίσει το βούτυρο. Ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε αυτό το σημείο αν δούμε ότι δεν έχουμε αρκετή υγρασία, προσθέτουμε ακόμα 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβίρουμε την cacio e pepe με έξτρα τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μη αλατισμένο νερό, διότι έχουμε αλμυρά τυριά.
  2. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την αυθεντική συνταγή για cacio e pepe, τότε βάζουμε όλη την ποσότητα τυριού σε πεκορίνο. Ο συνδυασμός με παρμεζάνα ωστόσο μας δίνει ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και ακόμη πιο ωραίο δέσιμο στην σάλτσα.
  3. Αν είστε βίγκαν, μπορείτε να αφαιρέσετε πλήρως το βούτυρο και να ακολουθήσετε την διαδικασία ως εξής. Στο τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από το νερό των ζυμαρικών, το πιπέρι και τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε τα στάδια της συνταγής όπως και πριν.

Καλή σας όρεξη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Άγγελος Δουλαβέρης

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;