Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι

Λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρακάτω θα βρείτε μια σπιτική συνταγή για αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι που μπορείτε να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας στο σπίτι σας.

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι είναι τα παρακάτω:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 300mL ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80gr φαρίνα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού σόδα μαγειρική

Υλικά για σερβίρισμα:

  • μέλι
  • κανέλα
  • αμύγδαλο τριμμένο (προαιρετικά)

Προετοιμασία και εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τη φαρίνα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και στη μέση της ζύμης ρίχνουμε τη μαγιά και λίγο από το νερό. Μόλις δούμε ότι φουσκώνει η μαγιά μπορούμε να ρίξουμε και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με καπάκι ή πετσέτα μέχρι να φουσκώσει. Όσο πιο πολύ φουσκώσει τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν στη συνέχεια, οι λουκουμάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι της ζύμης στην κατσαρόλα για να τεστάρουμε αν είναι έτοιμο το λάδι. Μόλις  δούμε να βγαίνουν φυσαλίδες από το λάδι, παίρνουμε με ένα κουτάλι και την βοήθεια του χεριού μας ένα κομμάτι από τη ζύμη και το ρίχνουμε σε σφαιρική μορφή στο λάδι. Οι λουκουμάδες πρέπει να “κολυμπάνε” στο λάδι και να μην ακουμπάνε στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από λίγα λεπτά οι λουκουμάδες θα χρειαστούν γύρισμα.

Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Στο λάδι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βγάζοντας τους λουκουμάδες από την κατσαρόλα, μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί από το χαρτί μέρος του λαδιού από τους λουκουμάδες.  Στη συνέχεια, τους σερβίρουμε σε ένα άλλο πιάτο ρίχνοτας τους το μέλι και την κανέλα (προαιρετικά το τριμμένο αμύγδαλο ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας).

 

Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Έξτρα tips

  • Η μαγιά όταν φουσκώνει με το λίγο νερό που θα της ρίξουμε σημαίνει ότι είναι “ζωντανή”.  Επειδή η μαγιά είναι ζωντανός οργανισμός ενεργοποιείται με το ζεστό νερό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ρίξουμε καυτό νερό.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση & Καλή σας όρεξη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αριάδνη Κωνσταντοπούλου

Λατρεύω να εξερευνώ τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τον πολιτισμό της σημερινής κοινωνίας. Hobbies: Εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσική, ζωγραφική, συγγραφή και μαγειρική. Σπουδές: Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;