Weird West ή Evil West; | Αλλόκοτος τρόμος στην Άγρια Δύση

Weird West αποκαλούμε ήδη την υποκατηγορία αυτή της pop κουλτούρας, που συνδυάζει θεματικά την αγρία δύση του 19ου αιώνα με Fantasy, άλλοτε επιστημονική και άλλοτε παραδοσιακά μεταφυσική. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον έχτισε το ομώνυμο παιχνίδι, ο Raphaël Colantonio, συνδημιουργός του Dishonored και ιδρυτής της Arkane Studios. Στον ίδιο τόνο, αγνό first person shooter όμως, έρχεται το επόμενο της Flying Wild Hog. Λέγεται Evil West και όπως ήδη καταλάβατε θα μας ταξιδέψει και αυτό σε μία φανταστική άγρια Δύση. Από τους δημιουργούς του Hard Reset και των remake του Shadow Warrior, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο (και τίποτα περισσότερο) από άφθονο ακατέργαστο πιστολίδι.

Weird West

To Weird West ανακοινώθηκε το 2019 και το περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά. Πρόκειται για ένα action RPG στο οποίο χειρίζεστε πέντε ήρωες που είναι μπλεγμένοι στο μυστήριο αυτής της ‘παράξενης’ Δύσης. Κάθε ήρωας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και δυνάμεις. Άλλος αντί για τα εξάσφαιρα χρησιμοποιεί μαγεία και άλλος μπορεί να πάρει μορφή λύκου. Πάνω απ’ όλα όμως, καθένας έχει την δική του ιστορία η οποία συνδέεται με το κεντρικό quest. Έμπνευση των δημιουργών αποτέλεσαν ιστορικά RPG όπως το Ultima 7 και το πρώτο Fallout.

Όπως και στα παραπάνω RPG, έτσι και εδώ, δρούμε σε έναν δυναμικό κόσμο όπου οι πράξεις του παίκτη έχουν επιπτώσεις. Επίσης κάθε κατάσταση που θα αντιμετωπίσετε, μπορεί να προσεγγισθεί με διάφορους τρόπους. Όπως και στο Dishonoured, μπορείτε να επιχειρήσετε μια κατά μέτωπο επίθεση στους εχθρούς σας ή μια πιο έμμεση και σιωπηλή τακτική. Στην πρώτη περίπτωση μας θύμισε παιχνίδια τύπου Ruiner (κυκλοφορία της Devolver και αυτό), ενώ στην δεύτερη τείνει πολύ έντονα στην σειρά Desperados.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ατμόσφαιρα και τα σκηνικά του παιχνιδιού. Δεν θα γινότανε άλλωστε να σηκώσει αλλιώς ολόκληρη την ονομασία ενός είδους που αναμιγνύει τα γουέστερν me την αισθητική των Allan Edgar Poe και H. P. Lovecraft. Ένας συνδυασμός τρισδιάστατων μοντέλων και χειροποίητων επιχρωματισμών μας δίνει τον ζεστό και γοητευτικό τόνο που βρίσκουμε και σε παιχνίδια όπως τα Borderlands αλλά και το επίσης εξαιρετικό γουέστερν, Call Of Juarez: Gunslinger.

Evil West

Η σφραγίδα του νέου Doom είναι εδώ εμφανής, όπως και στο Shadow Warrior 2.Το σύντομο pre-rendered trailer δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία. Σκοτεινός καουμπόης εξολοθρεύει ghouls και δαίμονες με εξάσφαιρα, τουφέκια, μπουνιές και… ηλεκτρισμό. Οι δημιουργοί του Evil West δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη τους για την καταιγιστική δράση των old-school FPS. Δεν είναι τυχαίο ότι το νέο τους αυτό παιχνίδι έχει όμοια αισθητική με το κλασσικό Blood, πρωτοξαδελφάκι του Duke Nukem 3D και του αρχικού Shadow Warrior.

Όποιο στυλ gameplay και να προτιμάτε, αν είστε λάτρεις των γουέστερν και του φανταστικού, το Weird West και Evil West είναι δυο πολλά υποσχόμενοι τίτλοι που έρχονται να αναζωογονήσουν αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κώστας Γιαννέλης

Γράφω για αυτά που μου αρέσουν (ή και όχι) και ελπίζω να σου αρέσουν αυτά που γράφω. Για της pop κουλτούρας το χασομέρι, που πάει τον νου σε άλλα μέρη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;