Τι συμβαίνει με την νέα κονσόλα της Atari;

Τον τελευταίο καιρό ζούμε ένα μεγάλο déjà vu καθώς προηγούμενες δεκαετίες, εισβάλλουν στην ζωή μας. 1970, 1980, 1990, pixel, παλιά καρτούν γίνονται ταινίες, Star Wars, ο Donald Trump είναι πάλι της μόδας, Ψυχρός Πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας… και ξαφνικά εμφανίζεται και η Atari. Λες δεν παίζει, η ζωή κύκλους κάνει, οπότε χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

Πριν λίγο καιρό, ένα μυστήριο teaser έκανε την εμφάνιση του στο Internet. Μας προϊδέαζε για κάτι που ονομάζεται Ataribox. Στην Ε3 ο CEO της Atari Fred Chesnais επιβεβαίωσε ότι η εταιρία ετοιμάζει κάτι νέο. Δεν διευκρίνησε τι, αλλά κατέστησε σαφές ότι η εταιρία επαναφέρεται στην κατασκευή hardware. Η πιο ασφαλής εκτίμηση θα ήταν να μιλάμε για κάποιο emuconsole στα πρότυπα του NES Classic Edition. Μιας κονσόλας δηλαδή που θα είχε μέσα μερικά από τα καλύτερα games του Atari για τους φανς. Η μυστικότητα όμως γύρω από το project προκαλεί ερωτήματα.

Και μεταξύ μας τώρα, κανένα παιδάκι δεν θα έκανε σαν τρελό, να αποκτήσει ένα παλιό game από Atari. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι ίσως έχουν μια μικρή νοσταλγία γι αυτό, δεν θα συγκινούνταν πολύ από μια τέτοια κίνηση. Από την άλλη, θα ήταν εξωφρενικά απίθανο, η Atari να εμφανίσει μια κονσόλα που θα ήταν ανταγωνιστής της τωρινής γενιάς, του Xbox One και του Playstation 4. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο μυστήριο του τι ακριβώς θα είναι το Ataribox.

H Atari είχε παρατήσει εδώ και δεκαετίες την παραγωγή κονσόλας και είχε στραφεί στην παραγωγή τίτλων για διάφορες πλατφόρμες. Λίγο μετά την κήρυξη πτώχευσης, ο Chesnais την αγόρασε, σώζωντας την. Από τότε, σχεδιάζει games για κινητά, και πρόσφατα έκανε και την εμφάνιση της στο trailer του Blade Runner. Κάτι το οποίο αποτελεί επίσης κομμάτι του παρελθόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως και να χει, τα νέα της επανακινητοποίησης της Atari ίσως είναι κάτι καλό. Περισσότερα για την νέα αυτή κονσόλα μπορείτε να μάθετε εν καιρώ στο επίσημο site του Ataribox.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;