Τι κρύβεται πίσω από ένα παιχνίδι; (Wolfenstein II: The New Colossus)

Wolfenstein II: The New Colossus

Το Wolfenstein II: The New Colossus είναι ο καινούργιος τίτλος της σειράς Wolfenstein η οποία ξεκίνησε τη ζωή της το μακρινό πλέον 1981. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον first-person shooter τίτλος και η ιστορία εκτιλύσεται σε ένα κόσμο όπου ο άξονας κέρδισε το 2º Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πρωταγωνιστής William Joseph “B.J.” Blazkowicz προσπαθεί να οργανώσει τη δεύτερη Αμερικάνικη Επανάσταση μετά τον τραυματισμό του λόγω της μάχης που έδωσε ενάντια στον Wilhelm “Deathshead” Strasse. Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε στην Ε3 και θα κυκλοφορήσει 27 Οκτώβρη σε PC, PS4, XBOX one.

 

Background

Το παιχνίδι λοιπόν αυτό βασίζεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον concept, αυτό που οι σύμμαχοι χάνουν στον Β’ ΠΠ. Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το 1950 και ένα από τα πολύ πετυχημένα βιβλία της εποχής βασισμένο σε αυτό το concept είναι το The Man in the High Castle. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο να διαβάσετε, το οποίο περιγράφει την Αμερική του 1962 που έχει χωριστεί στη μέση από την Ιαπωνική Αυτοκρατορία και τη Ναζιστική Γερμανία. Η μεταφορά του βιβλίου αυτού σε σειρά ξεκίνησε το 2015 για τους λάτρεις των σειρών. Επιπλέον πολλά ντοκιμαντέρ έχουν δημιουργηθεί όπου αναλύεται πλήρως ένας τέτοιος κόσμος. Σε αυτό λοιπόν το βιβλίο βασίστηκε και το καινούργιο Wolfenstein.

Απόδειξη πως ένας τίτλος βασίζεται σε πολύ ενδιαφέρουσα και εν προκειμένης  λογοτεχνική ιστορία. Μέσα από αυτό μπορούν να ανοίξουν οι πνευματικοί ορίζοντες σε ιδέες διαφορετικές, σε μαθήματα ιστορίας και να δώσει μια εικόνα για το πόσο χαοτικός θα μπορούσε να είναι ο κόσμος αν κάποια γεγονότα δεν είχαν πραγματοποιηθεί όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Θα μπορούσα να πω πως παραδείγματα παιχνιδιών που δρούν ως  εφαλτήριο για αναζήτηση υπάρχουν πολλά ακόμη πέραν του Wolfenstein. Είναι όμορφο να βλέπεις όμως πως ένα «απλό» shooter που θα το πάρει ένα παιδί απλά για τη δράση μπορεί να το βάλει να σκεφτεί και στη πορεία να αναζητήσει εξηγήσεις και να δημιουργήσει εποικοδομητικά συμπεράσματα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Ροδάς

Μελλοντικός Μαθηματικός, παντοτινός petrolhead!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;